Sport Hírek

2006.11.27. 10:39

Fantasztikus Dobó-teljesítmény a Delfinnél!

A kiskőrösi csapat kevesebbet hibázott ellenfelénél.

R. I - H. I.

NB I/B-s férfimérkőzések: Kecskeméti Delfin - Orosházi FKSE 32-21 (15-9) Kecskemét, 500 néző, vezette: Agnecz, Sipos. Delfin: Erdélyi - Zapletán 7/3, Basaric 2, Juhász K. 3, Dengi 1, Dobó 13, Juhász Z. 5. Csere: Simó (k), Vujasin, Szabó P., Losonc 1, Gábos, Takács B. Edző: Kun István. Hétméteres: 3/3, ill. 4/3. Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Kitűnt: Erdélyi, Dobó, Zapletán, illetve Ferenczi 6/3, Varga A. 5.
A hazai szurkolók örömmel tapasztalták: Juhász Károly annak ellenére vállalta a játékot, hogy legutóbb Mezőkövesden agyrázkódást szenvedett. Az első percekben a vendégek a sárga lapokat, a hazaiak a gólokat gyűjtögették, és az 5. percben 4-0 volt az eredmény a Delfin javára. Újabb öt perc elteltével már 7–1-re vezettek a házigazdák, akik változtattak eddigi rossz szokásukon, s nem engedték meglépni ellenfelüket a mérkőzés elején. Erdélyi remekül védett, a támadások befejezése pedig Dobónak, Zapletánnak és a két Juhásznak sikerült a legjobban. Ennek eredményeként a félidő végéig megmaradt a hatgólos Delfin-előny, 15-9.
A szünet után Dobó kezdte, illetve folytatta a gólgyártást. A kecskeméti balátlövő keze mindig a legjobbkor ,,sült el”: három alkalommal is emberhátrányból eresztett meg védhetetlen, sistergő bombát. Hiába tért át nyitott véldekezésre a vendéggárda, a 40. percben tíz volt a kecskeméti előny, 21-11. Az egyetlen apró üzemzavar az 52. perc tájékán jelentkezett a kecskeméti gépezetben, de a mérkőzés legjobbja, Dobó Zsolt a végén gyönyörű góllal állította be a 32–11-es végeredményt. Ezúttal Kun István edző is elégedetten értékelt: – Minden csapatrészben felülmúltuk az Orosházát!


***
Kiskőrös KSK - Tiszavasvári SE 33-32 (19-16). Kiskőrös, 300 néző. Vezette: Bacs, Bán.
Kiskőrös: Gillich - Vass, Szabó T. 7/4, Horváth 5, Csermák 7, Kovács Á. 4, Szamek 2. Csere: Torgyik (k), Dobos 1/1, Rideg 2, Harcos 1, Petrovszki 3/1, Gász 1, Kromholcz. Edző: Borbás János. Hétméteres: 6/6, ill. 6/5. Kiállítás: 10, ill. 16 perc. Kitűnt: Szabó T., Csermák, Horváth, ill. Ulics 7/5, Bíró 7.
A múlt heti, Ózd elleni bravúros győzelem után joggal várták el a hazai szurkolók, hogy a Kiskőrös simán nyerjen a a táblázaton mögötte álló vasváriak ellen. Jól indult a mérkőzés, a 8. percben már 5–2-re vezettek a kőrösiek. A háromgólos előny a 21. percben már hatra nőtt (14-8). Nem sokkal később, 17-12 állásnál zsinórban négy gólt lőttek a vendégek (17–16), de a hajrá ismét a hazaiaké volt, akik még kétszer bevették a vasvári kaput.
Szünet után ismét felzárkóztak a vendégek (20-19), sőt a 40. percben 22–22-nél – a mérkőzés folyamán először – egyenlítettek is. Ezután a kőrösiek kerültek lépéselőnybe, de a vendégek szinte „ragadtak” ellenfelükre. Az 52. percben sikerült a hazaiaknak 3 gólos előnyt szerezniük. Ezt követően felváltva estek a gólok (59. p.: 33-30), majd a hajrában a vendégek még kétszer betaláltak, de ez már kevés volt az egyenlítéshez.
A végig rohanós, kapkodós mérkőzésből a kevesebbet hibázó Kiskőrös került ki győztesen. Ezzel az őszi szezonra tervezett 10 pontot már eggyel meg is toldották Horváthék, pedig még egy hazai meccsük hátravan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!