Katar 2022

2022.11.29. 17:58

Szenegál legyőzte Ecuadort, ezzel ők jutottak tovább

A világbajnokság tízedik napján Ecuador csapott össze Szenegállal. Másodszor jutott az egyenes kieséses szakaszba Szenegál.

Baon.hu

Forrás: AFP/Ozan Kose

A 4. percben Szenegál előtt adódott lehetőség, Idrissa Gueye lőtt a tizenhatoson belülről, de nem talált kaput. Öt perccel később ismét Szenegál jött, Boulaye Diát ugratták ki a tizenhatoson belül, de eltörte a labdát, így az a bal kapufa mellett kötött ki. A 12. percben Iliman Ndiaye tizenhat méterről tekert a kapu mellé. A 16. percben Pape Gueye éles szögből lőtt kapura, Galindez kapus azonban könnyedén fogta a gyenge lövést. A 25. percben Ismaila Sarr lövése pattant meg egy védőn, így a labda nem talált kaput. Öt minutummal később Sarr a bal oldalról remekül adott középre, Ndiaye egy védő szorításából még kapura tűzte a labdát, de Galindeznek nem okozott gondot. A 37. percben egy szenegáli szabadrúgás után Ciss fejelhetett teljesen tisztán kapura, de a labda nem sokkal a felső léc fölé szállt. A 42. percben büntetőhöz jutott Szenegál, Torres mellett elvitte a labdát Sarr, a keresztező Hincapié viszont felborította. A tizenegyest Sarr magabiztosan értékesítette (0-1). 

A második félidő negyedik percében Ecuador előtt adódott lehetőség Cifuentes eresztett meg egy lövést a 16-oson belül, de nem okozott gondot Edouard Mendynek. Az 58. percben Estupinan fejelhetett kapura 11 méterről, de a jobb kapufa mellett ment ki a labda. A 67. percben egyenlített Ecuador, egy szöglet után került a labda Caicedóhoz, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt (1-1). Viszont nem tartott sokáig az öröm, mert három perccel később ismét Szenegál vezetett. Egy jobb oldali szabadrúgás után Koulibaly bombázott öt méterről a kapuba (1-2). A 78. percben Plata próbálkozott a tizenhatoson belül, de Mendy könnyedén fogta. A 83. percben Dia fordult le szépen a védőjéről, majd a tizenhatosról a bal kapufa mellé bombázott. A 89. percben ismét Szenegál alakított ki helyzetet, Galindez csak másodjára tudta megkaparintani a labdát. Ecuador a hajrában nem tudott egyenlíteni, 1-2-es győzelemmel jutott tovább Szenegál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!