Katar 2022

2022.11.25. 15:59

Katar megszerezte első gólját, de Szenegál győzött

A katari világbajnokság hatodik napjának második mérkőzésén az A-csoportos házigazdák Szenegál ellen játszottak.

Baon.hu

Dia szerzett vezetést Szenegálnak egy hatalmas védelmi hiba után

Forrás: AFP/Ozan Kose

A 4. percben Ismaila tört be a 16-oson bal oldalt, de csak az oldalhálóba talált. Öt minutummal később Mendy lőtt kapura 20 méterről, de mellé ment. A 15. percben Afif lövése ment el méterekkel a kapu fölött. A 23. percben egy kényszerítőzés után Gueye lőtt kapura, de centikkel elgurult a jobb kapufa mellett. Majd a 25. percben Abdelkarim vezette előre a labdát, de lövése magasan ment el a kapu fölött. A 28. percben egy tisztítás után Sabalyhoz került a labda, aki kapásból lőtt mellé. Egy perccel később nagy hibát vét Barsem, de nem tudták megjátszani a labdát a szenegáliak. A 34. percben Katar kontrázott, majd a 16-oson belül Afif esett el Ismaila szorításában. A hajrában újabb nagy katari védelmi hibát ezúttal ki is tudott használni Szenegál, Dia bombázott a kapuba (0-1).

A fordulást követően duplázott Szenegál, Diediou biccentett a kapuba (0-2). Az 51. percben Abdelkarim csúsztatott a szenegáli kapu mellé. Majd a 60. percben ismét a katari támadó került helyzetbe, távoli lövése kevéssel zúgott el a bal kapufa mellett. Három perccel később Mendy nyújtózkodott Almoez lövéséért, aki a jobb alsó sarkot célozta meg. A 67. percben újabb nagy katari lehetőség maradt ki, Ismail labdáját védte bravúrral Mendy. A második félidőben veszélyesebbek voltak a katariak, közel álltak a szépítéshez. A 77. percig kellett csak várni, ekkor Muntari érkezett Ismail beadására és a kapuba fejelve megszerezte Katar első vb-gólját (1-2). A szépítés felébresztette a szenegáliakat, a 84. percben pedig a csereként pályára lépő Bamba Dieng egy gyors támadás után lőtt kapura, megpattanó lövését nem védhette a kapus (1-3). Négy perccel később egy katari szabadrúgás kerülte el nem sokkal a kaput. A hosszabbítás negyedik percében Almoez tekert mellé 17 méterről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!