Gazdaság

2008.10.18. 09:12

Kecskeméti és tatabányai gyárában is leépít a Graboplast

A Graboplast Zrt. tatabányai és kecskeméti gyárából 90 embert bocsátottak el a napokban - erősítette meg az MTI értesülését Jancsó Péter elnök-vezérigazgató pénteken.

MTI

Az elbocsátottak közül közel 70 dolgozó bérelt munkaerő volt - közölte a cégcsoport első embere. Indoklása szerint az intézkedést a rendelésállomány csökkenése miatt kellett megtenni.
Tatabányán egy műszaknyi embertől váltak meg, s a hétnapos munkarendet ötnaposra csökkentették.

Kecskeméten pedig úgy alakult a rendelésállomány, hogy öt napra sem tudták teljes egészében kitölteni a kapacitásokat.

Jancsó Péter szerint a rendelésállomány csökkenése szoros összefüggésben van a pénzügyi válsággal. A megrendelők leginkább a pénzüket féltik, nem ölnek pénzt a felszaporodó készletekbe, mert nem látják előre, hogy milyen feltételek mellett tudnak forráshoz jutni a bankoktól - mondta az elnök-vezérigazgató.

Tatabányán lakossági padlógyár működik, amely a lakásépítésekhez és felújításokhoz gyárt burkolóanyagot. Kecskeméten pedig szalagparketta készül.

A hétvégén átadták Győrött a vállalat új üzemcsarnokát, ahol speciális - sport, járműipari és kontrakt - padlókat gyártanak. A 2,5 milliárd forintból felépült új üzemben 200 dolgozó évi 5 millió négyzetméternyi padlót készít.

 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!