Álom

2023.08.27. 13:02

Olimpiát szeretnének Magyarországon

Az utóbbi napokban az atlétikai vb sikerét látva többen ismét a magyarországi olimpia gondolatával kezdtek el foglalkozni.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Németh Balázs , az atlétikai vb-t szervező cég vezetője egyaránt nyári olimpiát szeretne Magyarországon

Forrás: Németh Balázs / Facebook

A ma véget érő atlétikai világbajnokságot rendező cég vezetője, Németh Balázs posztolt egy igen sokatmondó bejegyzést és képet a facebookon. 

Németh azt írta, a képen három olyan ember szerepel, akik szeretnék, hogy Magyarország előbb-utóbb nyári olimpiát rendezhessen.

A fotón Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár mellett látható Orbán Viktor miniszterelnök is, aki tegnap a Magyar Zene Házában tartott fogadáson azt mondta:

Csak az elmúlt pár évben voltak itt már vizes vb-k, vízilabda és úszó eb-k, volt vívó és judo-világbajnokság, kézilabda-eb, Giro d'Italia, Európa-liga döntő, s reméljük, hogy hamarosan Bajnokok Ligája döntő is.

A miniszterelnök hozzátette, hogy 

Ha ezt a szép hosszú listát összerakjuk, úgy tűnhet, hogy ha nem is egyszerre, de több darabban már mi is rendeztünk olimpiát.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!