Csongrád-Csanád megye

2022.06.11. 08:00

Nyári színházi esték a Városháza udvarán

Üdítő kultúrpercekért a „torony alá” is besétálhatunk: a szegedi városháza patinás udvara ezen a nyáron egy nevettető vígjáték, egy különleges zenés est és egy keserédes komédia helyszínéül szolgál.

Nászút szülőkkel

A sort Varsányi Anna Esküvő után című, három alkalommal is látható vígjátéka nyitja Fekete Gizi, Szilágyi Annamária, Kárász Zénó és Csorba Kata főszereplésével. A néző a saját lagzijának romjai fölött pánikrohammal küzdő Nórát ismerheti meg, no, és a családját, amelyben senki sem az, akinek látszik. Ráadásul a kazahsztáni nászút ötletétől, amelyről a szülők sem akarnak lemaradni, a fiatalok boldogsága valamiért nem határtalan… Készüljön, a Szilágyi Annamária rendezésében látható előadás alaposan megdolgoztatja a rekeszizmokat!

Oszvald Marika és Fodor Zsóka érkezik

Kinizsi Ottó rendezése, az Összezárva keserédes komédiát csempész a városháza udvarára a két örök díva, Oszvald Marika és Fodor Zsóka jóvoltából. Viola, az idősödő, özvegy ápolónő nyugdíjasotthonba vonul, hogy hátralévő éveit nyugalomban és biztonságban töltse. Az otthonban azonban szembesül a ténnyel, hogy meg kell osztania szobáját egy furcsa, barátságtalan és rendkívül merev matrónával, Paulával. A kényszerű összezártság számtalan komikus helyzetet teremt, amelyek szem- és fültanúja a saját magára ismerő néző.

Érzéki és intim dalok

Július közepén Pokorny Lia tolmácsolásában – légies zongorakíséretre hangolva – izgalmas, érzéki hangulatú dalok csendülnek fel. Többek között Liza Minnellit, Audrey Hepburnt, Psota Irént idézi meg az ezerarcú színésznő a dalokkal, persze humoros történetekkel fűszerezve. Füstös hangja hol karcol, hol finoman simogat, így vezeti át közönségét az előadás akkordjain, amelyek megédesítik a fülledt nyári esték hangulatát. Zongorán közreműködik: Grósz Zsuzsanna.

Időpontok

Varsányi Anna: Esküvő – július 4., 5., 6. 20.30
Pokorny Lia zenés estje – július 18. 20.30
Kinizsi Ottó: Összezárva – július 7. 20.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!