Futsal

2024.04.22. 20:42

Kikapott Szombathelyen a ScoreGoal Kecskemét

Az éllovas Haladás vendége volt a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának a 8. fordulójában a ScoreGoal Kecskemét Futsal. A két csapat legutóbbi, kecskeméti találkozót a hírös városiak nyerték, a Haladás azonban most revansot vett a néhány héttel korábbi vereségért.

Vincze Miklós

A korábban Kecskeméten is játszó Rutai és Luiggi Longo veszélyeztetett az összecsapás elején, majd ezt követően is a címvédő volt veszélyesebb kapura, ám gól nem esett az első öt percben. A 7. percben időkérésre szánta el magát az ScoreGoal Kecskemét stábja, hogy rendezze a sorokat. Ezt követően sem hagyott azonban alább a hazai gárda dominanciája, Vas pedig gólra váltotta a fölényt, 1–0. A 10. percben Henrique lövése suhant el a lábak között, és végül a kapuban kötött ki, 2–0. Hat perc tizenkét másodperccel az első félidő vége előtt a szombathelyiek kérték ki az idejüket. Dróth a 15. percben szöglet után egy nagy lökettel jelentkezett, 3–0. Kockázatot vállalt a hírös városi alakulat, és létszámfölényes taktikára váltottak a vendégek. Az agresszívan védekező Haladás azonban lefülelt egy passzt, Sipos pedig haladéktalanul büntetett, 4–0. A 20. percben Suscsák került nagy helyzetbe, de nem tudta bevenni Alasztics kapuját.

futsal, Scoregoal, mérkőzés
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Térfélcsere után Biró jelentkezett egy életerős lövéssel, ám a labda középre tartott, így nem okozott gondot a vasiak kapusának. Nem sokkal később Luiggi Longo tüzelt, Rigó is magabiztosan hárított. A 24. percében ötgólosra nőtt a differencia, Henrique löbbölése talált utat a hálóba, 5–0. Nem adták fel a kék oroszlánok, igyekeztek szépíteni, a befejezések, utolsó passzok viszont rendre pontatlanra sikerültek. A 31. percben szép kontrát vezettek a vendégek, Haász lapos lövésére viszont még oda tudott érni lábbal Alasztics. Kisvártatva a hírös városiak csapatkapitánya, Pál cselezett, majd lőtt a kígyótérről, az eredmény viszont változatlan maradt. Megbosszulták a kihagyott vendég lehetőségek magukat, és a 38. percben Dróth volt eredményes a Haladásnál, 6–0. A hajrában még Fekete szerezhetett volna becsületgólt, ám Alasztics résen volt, így kapott gól nélkül hozta le csapatának a meccset.

– A Haladás ma mindenben fölénk tudott nőni, és megérdemelten nyertek – értékelt a lefújást követően Marko Gavrilovic, a kecskemétiek sportigazgatója. – Ez ma nem az a Kecskemét volt, amit szerettünk volna látni. Különösen az első félidőben mutatott játékunkkal nem voltam elégedett. A fordulás után már voltak előremutató jelek, de mindez korántsem volt elég ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a szombathelyiekhez közelebb kerüljünk. Le kell vonnunk a tanulságokat, és kielemezni a hibákat. Készülnünk kell a folytatásra, mert még két nagyon fontos csata vár ránk a felsőház hajrájában.

Haladás VSE–ScoreGoal Kecskemét Futsal 6–0 (4–0)

Szombathely, vezette: Kovács Gábor (Wittner József, Karsai Roland)

Haladás: Alasztics – Luiggi Longo, Hajmási, Vas, Rutai. Csere: Gyimesi – Szalmás, Knizs, Dróth, Henrique, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Hadházi. Vezetőedző: Ferraz Conde Felipe.

Kecskemét: Rigó – Bencsik, Kajtár, Tomic, Szabó Á. Csere: Krajcsi – Hajnal, Biró, Gondi, Pál, Suscsák, Haász, Fekete. Vezetőedző: Koós Károly.

Gól: Vas a 8., Henriqe a 10., a 24., Dróth a 15., Sipos a 19., Luiggi Longo a 27. percben.

Sárga lap: Longo Duaret 13. illetve Kajtár 2., Tomic 17. perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában