Összefoglaló

2024.05.03. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 03.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt vádat emelt egy börtönviselt férfival szemben. Az elkövető szabadulását követően bódult állapotban bicskával és féltéglával a családtagjaira támadt, majd másnap a kórházban egy egészségügyi ápolót is bántalmazott.

Illusztráció
Fotó: Bús Csaba

Újabb fontos szakaszához érkezett a „K&H Mozdulj! Az Év Tesitanára” játéka. A Magyar Diáksport Szövetség és a Mediaworks közös kampányában most az Ön szavazata is számít! Három kategóriában gyűjtöttük össze a vármegye legkiválóbb testnevelőtanárait, hogy kiderüljön, ki az Önök kedvence! A versenyben maradt jelöltek közül ugyanis olvasóink választják ki, kik nyerjenek és jussanak az országos döntőbe! Ez a 30 év alatti kategória, ismerje meg a jelölteket. Íme a bemutatkozásuk.

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a fűszerpaprika-termelők részére 2024. évben igénybe vehető fűszerpaprikavetőmag-támogatásról – hívta fel a figyelme Szigeti Tamás agrármérnök, agrártanácsadó, aki a részleteket is ismertette.

Különleges előadással készül a közönségnek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A Felhangolva című darabban a teátrum színészei meghatározó személyes történeteikbe avatják be a publikumot, lelkük mélységeit feltárva, miközben a szavak mellett a zenét és az ízeket hívják segítségül ezek kifejezésére. A társulat tagjai nemcsak bensőséges, hol megrázó, hol kacagtató történeteikbe engednek betekintést, de zenei tehetségükkel is elvarázsolják a közönséget a mesés darabban. A darab premierje pénteken 19 órakor lesz a Ruszt József Stúdiószínházban.

Bruttó 2,1 milliárd forintért szerzett be új eszközöket a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) a zöldfelület-gondozás, a köztisztasági feladatok és az útfenntartási munkák elvégzéséhez. A komplex gépcsere keretében 21 gép és négy adapter érkezett már a céghez és további 16 gép és öt kiegészítő érkezését várják. Az eszközök segítségével nagyobb területen, még jobb színvonalon láthatja el feladatait a KVÜ, melynek folyamatosan bővül tevékenységi köre.

Együttműködési megállapodást írt alá a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Szentkirályi Magyarország, az ünnepélyes ceremóniának pénteken a Campus adott helyet., az ünnepélyes ceremóniának pénteken a Campus adott helyet. A megállapodást dr. habil. Fülöp Tamás, az egyetem rektora, dr. Nagy Zoltán, az intézmény elnök-vezérigazgatója, valamint Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország alapítója, ügyvezetője írta alá.

Maga készítette legújabb bútorát az Exatlon-bajnok.

Nagyszabású ünnepséggel emlékezett pénteken a Ferencvárosi Torna Club (FTC) arra, hogy 125 évvel ezelőtt ezen a napon alapították meg az ország legnépszerűbb sportegyesületét.

A Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet Kecskeméti Állomásán pénteken rendezték meg azt a hagyományos borbírálatot a kecskeméti önkormányzat és a Mathiász János Borrend szervezésében, melyen kiválasztották Kecskemét borát. A borversenyen 23 minta közül választották ki az idei legjobbat.

Jövő héten kezdődik az érettségik időszaka, ezért e hét pénteken és szombaton elballagnak a végzős középiskolások.

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves félegyházi férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában