Közös ünneplés

2024.05.01. 15:46

Fantasztikus hangulatban telik a kecskeméti majális – galériával, videóval

Májusfaállítással és a Kecskemét Táncegyüttes autentikus májustáncával kezdődött a kecskeméti majális ünnepi programsorozata a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A hagyományőrző programok mellett a szervezők szórakoztató koncertekkel és műsorokkal, valamint finom falatokkal is várták a kilátogatókat.

Lizik-Varga Katalin

A kecskeméti majálisra idén is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Nem is csoda, ugyanis ragyogó napsütés és színes programkínálat várta a résztvevőket. A Kecskemét Táncegyüttes látványos felvonulása már önmagában is felért egy hagyományőrző programmal, azonban ezt tudták még fokozni, ugyanis autentikus táncot is jártak, melynek folyamán színes szalagokkal táncolták körbe Kecskemét idei májusfáját. A táncos mulatsághoz a nézők is csatlakoztak, mely után megtekintették a táncegyüttes színpadi műsorát is. 

Kecskemét Táncegyüttes, tánc, majális
A Kecskemét Táncegyüttes tagjai körbetáncolták Kecskemét idei májusfáját
Fotó: Bús Csaba

Természetesen a családbarát programok, a vidámparki mulatság, a körhinták és a különféle szédítő masinák is fokozták a hangulatot a kecskeméti majálison, de nagy érdeklődés övezte a helyszínen megrendezett teknőskiállítást is. A szórakozás mellett pedig jól estek a szabadban elfogyasztott finom, hagyományos, magyaros ételek is. Azonban, mint eddig minden évben, idén is a vattacukor és a lufi volt a majális slágere. 

Az ünnepi hangulatot a koncertek koronázták meg. A gyerekek nagy örömére például az Apacuka zenekar dalai is elhangzottak az eseményen, de a felnőttek is bőven válogathattak a színes programok és koncertek közül. 14 órakor a Nova Prospect lépett fel, 17 órától pedig a Trend killerz fog zenélni.  Este 9 órától a legendás Beatrice koncertezik majd.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában