Birkózás

2024.04.22. 10:55

Nemzetközi versenyeken bizonyítottak a félegyházi birkózók

Nemzetközi versenyeken bizonyítottak a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület válogatott versenyzői a hétvégén.

Vajda Piroska

Legalább tíz nemzet képviselői jelentek meg egy-egy versenyen, így a félegyháziak georgiai, horvát, szlovák, román, szlovén, ukrán, német, osztrák, moldáv, holland, cseh, svájci, szerb és svéd ellenfelekkel szemben is küzdhettek, sokszor sikerrel.

Birkózás, U20, verseny
U20 válogató Csepelen, a KIMBA csarnokában
Fotó: Beküldött fotó

A csehországi Chomutovban, U17-es kötöttfogású versenyen Czakó Zoltán a 110 kilogrammosok között ismét nem talált legyőzőre, eddig az idén minden versenyét megnyerte. A 92 kilogrammos Bátyai Dorián szép győzelmek után ezüstérmet szerzett. Ezzel még Dorián is versenyben maradt a válogatott mezért.

Kolozsváron U15-ös szabadfogású versenyen, a 44 kilogrammosok között Fülöp Kristóf második lett, ezzel a korondi fiú már biztosan részt vehet a görögországi Európa-bajnokságon magyar válogatottként. Az 52 kilogrammos Hideg Balázs ötödik lett, így közelebb került ő is a EB részvételhez. A női mezőny 66 kg-os mezőnyben második lett Bárány-Almási Bianka és a korondi nevelésű Barabás-Ágoston Anna, a 36 kilogammban.

Csepelen, a KIMBA csarnokában U20-as női versenyen, a 59 kilogrammos Páli Éva ezüstérmet szerzett, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia ötödik lett, míg a szabadfogású Biblia Róbert szintén ötödik – tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó József, edző.

birkózás, verseny
Fotó: Beküldött fotó



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában