Labdarúgás

2024.04.20. 14:31

A labdarúgás helyi ünnepére készülnek Hercegszántón

Fél évszázaddal ezelőtt a település focitörténetének talán legemlékezetesebb mérkőzése volt az akkori Népstadionban. A Hercegszántói TSZ SK csapata megnyerte a Szabad Föld Kupát. Erre emlékezve szerveznek programokat május elsejére.

Tölgyesi Gábor

–  Miután a Faddi csapatával játszottuk ezt a döntő találkozót, ezért úgy terveztük, hogy mindkét együttes ma még élő játékosait felkérjük egy pódium-beszélgetésre. Ennek keretében elmondhatnák emlékeiket, élményeiket erről a nagy rangadóról. Ezt követően, a nap programjában, május 1-jén, barátságos mérkőzés keretében találkozna a Faddi SE és a Hercegszántói FC csapata. 16 órától a két Szabad Föld Kupa-győztes csapat, a Felsőszentmárton, valamint a Hercegszántó öregfiúi mérkőznek meg egymással. Az ünnep végén egy közös vacsorán folytatódik a beszélgetés, emlékezés a művelődési házban –  tájékoztatta hírportálunkat Varga Gábor polgármester.

labdarúgás, Hercegszántó
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Megtudtuk tőle azt is, hogy a majálisi napon kísérőrendezvények is lesznek, a gyermekek számára is. Továbbá megtekinthető lesz az erre az alkalomra elkészített helyi futball-történeti kiállítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában