Költészet

2024.04.22. 11:58

Országos szavalóversenyen bizonyítottak a kunszentmiklósi diákok

Az országos méretűvé nőtt Fedorka szavalóversenynek Szekszárd és a Csizmazia Alapítvány a házigazdája. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett tudáspróbán 118 versenyző 81 településről, határon innen és határon túlról vett részt.

Gulyás Sándor

A népes mezőnyben a  kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskolát hét tanuló képviselte. A Fedorka I. korcsoportban arany minősítést és Nívó-díjat kapott Mizsei Lelle Virág (3. osztály), arany minősítést és Reménység-díjat Pálinkás Katinka (8.a osztály). A Sosevolt I. korcsoportban arany minősítést ért el Bertók Brenda, Magyar Szofia 6. g osztályos tanuló. Szofi a korcsoport Nívó-, Brenda Reménység-díjasa is lett. 

szavaló verseny, Kunszentmiklós
A díjazott kunszentmiklósi diákok
Fotó:  bsrg.hu

Ebben a korcsoportban ezüst minősítést kapott Illyés Hanna és Fang Regina, szintén a 6. g osztályból. A Sosevolt II. korcsoport arany minősítésben és Reménység- díjban részesült Mizsei Molli (12.a osztály). A Versünnep Fesztiválra tovább jutott Mizsei Lelle Virág és Magyar Szófia. A Regősök húrján vers- és prózamondó versenyen Mizsei Lelle Virág, Magyar Szófia, Bertók Brenda, Pálinkás Katinka és Mizsei Molli képviselheti az iskolát. A gyerekeket a versenyre Fábián Karola és Takácsné Nagy Anikó készítette fel. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!