Eredmények

2024.04.16. 18:11

Megyénkből is több matekzsenit köszöntöttek a Zrínyi-döntőben

A kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyermekek Alapítvány (MATEGYE) idén 35. alkalommal hirdette meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. Az országos döntőbe 750-en jutottak be. Az ország legjobb matekzsenijeit Kecskeméten köszöntötték. Íme a Bács-Kiskun vármegyei eredmények.

Sebestyén Hajnalka

A 4. osztályosoknál 2. lett Albrecht Róbert (Kecskemét, Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola), 14. Pápai Jonatán (Baja, Szent László ÁMK Általános Iskola). A 6. osztályosoknál 10. helyen végzett Horváth Ákos (Kecskemét, Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola). 

matekverseny, eredmények, diákok
Díjazták a legifjabb matekzseniket Kecskeméten
Fotó: Orosz Fanni Flóra

A gimnáziumi kategóriában a 10. osztályosoknál 2. lett Gyenes Károly (Kecskemét, Bányai Júlia Gimnázium). 

A technikumi kategóriában a 9. osztályosoknál 6. helyen végzett Makai Márkó (Kiskunhalas, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum). A 10. osztályosoknál 3. helyezést ért el Tóth Bende (Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum). A 11. osztályosoknál 4. lett Varga Bence (Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG KTNy. Technikum). A 12. osztályosoknál 5. helyezést szerzett Polereczki Petra (Kiskörösi Wattay Technikum).

A MATEGYE a legjobb iskolák részére kupát alapított. Idén a legeredményesebb vidéki 8 osztályos gimnázium a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium lett. Köszöntötték azon pedagógusokat is, akik már hosszú évek óta aktívan részt vesznek a szervezői munkában. Kecskemétről Koleszár Edit 10 éve szervezője a verseny Bács-Kiskun megyei fordulójának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában