Összefoglaló

2024.04.18. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pénteken zárul a Bolyai Iskolák Találkozója. Ennek keretében a vendég diákok és pedagógusok számos izgalmas programon keresztül fedezhették fel a város értékeit. A házigazda Bolyai gimnáziumban csütörtökön dr. Harnos István igazgató irányításával az iskolák képviselői, diákok és pedagógusok közösen ültettek el 9 rózsafát és 27 rózsabokrot.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Közösen ültettek rózsákat a diákok Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Sok olyan beruházás, pályázat volt az elmúlt években, ami a falut tartalmasabbá tette. A Magyar Falu Programban 35, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Pluszban több mint 101 millió forintot nyertek energiatakarékos beruházásokra.

A városi sporttelepen Kecel önerejéből építették ki a 400 méteres rekortán borítású futópályát.

Kecskemét 500 millió forint Európai Uniós támogatásból hozna létre lakásügynökséget a kecskeméti önkormányzat a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv keretében, illetve jelentős beruházásokat tervez a város, szintén ebből a forrásból – erről döntött a közgyűlés csütörtöki ülésnapján.

A Kecskeméti TE kapusa, Kersák Roland Debrecenben 26 évesen debütálhatott az NB I-ben. Hosszú utat járt be a bemutatkozásig, mely nem mindig volt kikövezve.

Ünnepélyes keretek között kezdődött meg az új szociális szolgáltató központ építése Kerekegyházán. A beruházás a vármegyei Terület - és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán elnyert több mint ötszázmillió forintból valósul meg. A projektnyitó rendezvény vendége volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke.

A solti rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen tettesek felkutatása érdekében.

A Kecskeméti Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy nővel szemben. Az elkövető az édesanyja sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt indult büntetőügyben védőként eljárt ügyvédet egy év alatt, három telefonszámról összesen 1573 alkalommal hívta fel és 769 sms-t küldött.

Csütörtökön ismét felvonultak a munkagépek a Kopolyai úton, ahol a Tinódi utcai kereszteződéstől a város határát jelző tábláig újítják fel a forgalmas útszakaszt mintegy kilencszáz méter hosszan.

A Bajai Járásbíróság gyorsított eljárásban jogerősen 11 hónap börtönre ítélt egy 23 éves horvát állampolgárságú férfit, akit a Bajai Járási Ügyészség lopás, garázdaság és testi sértés miatt állított bíróság elé. A büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) 14. heti, járványügyi helyzetről szóló jelentéséből kiderül, hogy március 25. és április 8. között enterális, vagyis emésztőrendszeri tünetekkel járó járvány zajlott egy Bács-Kiskun vármegyei idősek otthonában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában