Futás Kincsőért

Vajda Piroska

Többet kaptam, mint adtam. Így összegezhetném azt a jótékonysági futóversenyt, amit Horváth Kincső gyógyulásáért szerveztek szombaton Kerekegyházán. Visszanyertem ugyanis az emberiségbe vetett bizalmamat, mert ismét megtapasztalhattam, hogy a jó szándék nem veszett ki az emberekből.   

Kedves baráti meghívásnak eleget téve vettem részt a szombati jótékonysági futóversenyen. Újságíróként sok hasonló eseményen voltam már, de futóként most először álltam rajthoz. A hat kilométeres távot sereghajtóként ugyan, de sikeresen teljesítettem. Amikor fogytán volt az erőm, Kincsőre gondoltam és láttam magam előtt, ahogy kerekesszékében ülve, lelkesen tapsolva várja a célba érkezőket. Angyali mosolya megsokszorozta az erőmet, mintha szárnyakat kaptam volna. A teljes menetfelszerelésben futó helyi tűzoltók láttán is erőre kaptam. De példaértékű volt a kisgyerekeikkel futó anyukák és apukák teljesítménye. Jöttek óvodások, iskolások, szépkorúak, profik és amatőrök, ismerősök és ismeretlenek egyaránt, hogy adományaikkal, illetve kilométereikkel támogassák a tízéves kislány gyógykezelését. Több mint háromszázan álltak rajthoz azzal a jóleső érzéssel, hogy ezúttal nemcsak önmagukért, hanem egy nemes cél érekében futhatnak. Azért, hogy teljesüljön Horváth Kincső nagy álma, hogy egyszer önállóan járhasson. 

Lapunk hasábjain is beszámoltunk a mozgásában korlátozott fülöpházi kislányról, aki újabb műtét előtt áll. A beavatkozást jövő év januárjában, Barcelonában hajtják végre. A műtét és a rehabilitáció költségei azonban meghaladják a család anyagi lehetőségeit. A pénz előteremtése érdekében fogtak össze a kerekegyháziak és szervezték meg a jótékonysági futóversenyt. 

Az esemény főszervezője a Soha ne add fel Lázár Bence Közhasznú Emlékalapítvány volt. A versenyzőknek járó érmeket az alapítvány létrehozója, Lázárné Márti adta át. Az az édesanya, akinek sportoló fia 2018-ban leukémiában halt meg. Az alapítvány Lázár Bence kezdeményezésére jött létre, azzal a céllal, hogy segítse a súlyos betegségben szenvedők gyógyulását. Soha ne add fel! Ez volt Lázár Bence mottója és ezt a stafétát viszi tovább édesanyja, aki most ennek szellemében karolta fel Kincsőt és családját. 

Bízom abban, hogy a versenyen összegyűlt futók és segítők szeretete, energiája is erőt ad nekik a folytatáshoz és, hogy Kincső nem csak önállóan járni, de hamarosan futni is fog.