Boldog pillanatok

Márton Anna

Szinte tegnap köszöntöttem a márciust és az idő már ide is repítette számunkra a következő tavaszi hónapot.

A tavasz csúcsát, a középsőt a három közül, a virágos virágzót, a meleg illatú Áprilist.

Azt mondta egy ismerősöm tegnap, hogy ha az április egy állat volna, a róka volna.

A március még szinte tél, a május már nyár, de az április valahogy a kettő között ravaszan csiklandoz bennünket.

Kicsit szeszélyesebb, kicsit színesebb, illatosabb, mint a március, a tavaszt hozó első hónap,a május pedig már a virágba borult nyár előfutára.

Az április ott áll köztünk, bolondok napjával magában, talán ő maga is egy bolondos, fiatal tinédzser, aki csak azt teszi, amihez kedve van, ami jól esik, nem törődve a mások által úgy rettegett következményekkel, a felelősségvállalásra nagyra tesz, mindössze a Most érdekli.

Igen. Április, ha egy személy lenne valószínűleg a húszas éveiben lenne és nevetve azokon, akik elhiszik a dal szövegét, miszerint nem csak a 20 éveseké a világ. Ő tudja,hogy ez nincs így, tudja, hogy az övé a világ, az egész világ, Ő maga a világ, Ő a Mágus, a világ pedig csak arra vár, hogy kívánjon egyet. Aztán egy újabbat. Tudja, hogy arra született, hogy boldog legyen, nem idegeskedni, aggódni, mások véleményén filozofálni. Saját szívének szavát követi, megy amerre az szólítja, nem vár mások engedélyére, tudja, ők is másokra várnak csupán és az a „más” sosem létezett, akire mindenki vár. Mindenki vár körülötte valamire, egy csodára, egy messiásra, lottónyereményre, egy új lehetősége, sült galambra, Jézus Krisztus második eljövetelére, a változásra.

Áprilisunk tudja jól, hogy ő maga a változás, minden, mire szüksége van, benne van már és minden, amire a világnak szüksége van, az Ő.


 

Így érkezik az Április most, bolondosan, magabiztosan, nem törődően.

Igyekszem tanulni tőle, felébreszteni bennem azt a gyermeket vagy tinédzsert, 20 éves énemet, aki szintén hitte, hogy a világ az övé lehet.


 

Ehhez párosul már mai bölcsességem, aki már azt is tudja, nincs valóban „sok mindenre” szüksége ebből a világból, megelégszik az egyszerű,igaz boldog pillanatok megélésével.


 

Bennem ez a két minőség eggyé válik és azt érzem, legyőzhetetlenné tesz.

Talán ez a boldog élet két kulcsa. A fiatalos lelkesedés és a bölcsesség, miszerint nem kell kergetnem semmit, minden már adott bennem.


 

Boldog Áprilist Nekünk!