Vélem-én

2014.10.14. 18:05

Egy kis nyugi

Imádnivalók ezek az indián vénasszonyok! Leginkább persze a nyaruk miatt.

Kubatovics Tamás

Nevezettek a mérsékelten sikeres nyári időszak után szinte minden igényt kielégítő heteket rittyentettek ide nekünk. Élvezzük ki minden percét! Ha sütkérezés közben árnyékba kerülünk, ne várjunk semmiféle jó tanácsra, segítségre, nyugodtan üljünk át egy másik helyre. Okos embernek télen, nyáron van esze, mondogatta egykoron sokat látott kollégám. Sejtésem szerint ez ősszel és tavasszal sincs másképp. Mivel közmondásosan furmányosak vagyunk, előbb-utóbb hungarikum lesz belőlünk. Bár sportolóink példáját is követhetnénk. Ők a londoni olimpia előtt a Hungary feliratot Magyarországra cseréltették ruházatukon, tehát kedvenceinket követve lehetnénk magyarikumok.

Addig azonban örvendezzünk a fűtésmentes napoknak! Itt az ideje a lelki salaktalanításnak, a vitamin- és energiaraktárak feltöltésének. Szem becsuk. Orca Nap felé fordul. Légzés lelassul, az oxigén átjárja minden porcikánkat. Felborzolt idegek kisimulnak. Görcsös izmok ellazulnak. Kampányban ejtett sebek gyógyulnak. Beteg megnyugszik. Mint az aszfaltgyártók, akik keményen nyomták az ipart az utóbbi hetekben. Vagy a nemzeti színű szalagot gyártó üzemek dolgozói, akik szintén visszavehetnek a tempóból egy időre.

Kell egy kis nyugalom! Persze az élet nem áll meg, már a csoki-Mikulások és a szaloncukrok is megjelentek az üzletek kínálatában. Nesze neked utószezon! Aztán kis szusszanás után az új rend alakítása következik a most megválasztottak főszereplésével. Az avatási ollók helyett a késeket élezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában