Vélem-én

2014.07.24. 08:04

Papsajtot uzsonnára

Megmagyarázhatatlan rejtély számomra, hogyan lesz egy jelentéktelennek tűnő apró eseményből – mint például a papsajtszedés – életre szóló emlék.

Vajda Piroska

Kisgyerekként gyakran gyűjtöttük és marokszámra ettük a vadon élő, fanyar ízű gyógynövényt a nagyszüleink tanyájához vezető földúton. Habár, már rég nem láttam papsajtot sehol, szeretném a gyerekeimmel is megkóstoltatni. Ez is része volt a nyárra tervezett programoknak.

Egyik álmatlan éjszakámon eszembe jutott, mennyi mindent eltervezünk a lányaimmal a nyári szünetre. Miközben az ősz feltartóztathatatlanul közelít, a listánkon továbbra is várakoznak a kitervelt közös programok. Nem csak a papsajtgyűjtést, hanem az árvalányhajszedést is megígértem. De nem jutott még időnk pecázni sem a nagypapa halastaván, és a tóparti kemencében sem sütöttünk még semmit. Azt terveztük minden este együtt biciklizzük körbe a határt és a futócipőket is előkészítettük. Várat még magára az otthoni sátorozás, a szalonnasütés, a hullócsillagszámoló-verseny, a szörp- és lekvárfőzés, a házi fagyi készítés, a rokonlátogatások és a csak csajok hétvége is.

Azzal nyugtattam magam, hogy eddig sem tétlenkedünk. Hiszen voltunk már együtt nyaralni. Megvettük Zsuzsi első iskolatáskáját, és elkezdtük a kisiskolások szobájának átalakítását is.
Azzal nyugtatom magam, hogy a nyár majdnem fele még hátra van és a gyerekszobák felújítása mellett talán jut még idő a betervezett családi programokra is. Ám, amíg családfő barkácsol és szobát fest jobb lesz, ha lábatlankodás helyett inkább elmegyünk papsajtot gyűjteni. Ki tudja? Talán a gyerekeimnek is életre szóló emlék lesz?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában