Vélem-én

2014.01.02. 07:38

A háj nagyon ragaszkodó

Talán túlzás volna azt állítani, hogy jócskán benne járunk már az új esztendőben, de azt bízvást kijelenthetjük, hogy ma már józanul tekinthetünk vissza az év eddig eltelt részére.

Ökrös Csaba

Ma, az első hétköznapon kellő távolságtartással értékelhetjük át fogadalmainkat, és ha kell végrehajthatjuk rajtuk a szükséges átalakításokat. Természetesen azok vannak a legjobb helyzetben, akik nem az új év – új élét szemlélet hívei. Ők azok a szerencsések, akiknek nem kell áthidalniuk könnyelmű gondolataik és a valóság közti szakadékot.

A következő napokban valószínűleg sok olyan híradás ér bennünket utol, ami azzal foglalkozik, hogy melyek a leggyakrabban elhangzó fogadalmak. Aligha tévedünk nagyot, amikor azt gondoljuk, a dohányzásról és más káros szenvedélyről való leszokás, illetve a súlycsökkentés elhatározása ott szerepel a fogadalmak toplistáján. Ugyanígy sokan érzik szükségét annak, hogy ezentúl sportoljanak. Aki esetleg az említett fogadalmak mindegyikét megtette, az különösen nehéz helyzetbe manőverezte magát. Miközben a nikotinéhség kínozza, azon füstölöghet magában, hogy milyen nehéz pocakosan futni.

Érdekes, hogy a kilók felfelé mennyivel könnyebben jönnek, mint ahogy lefelé mennek. A háj ragaszkodása testünkhöz egészen megható. Mégsem helyes, ha elérzékenyülünk ettől, mert a könnyek mellé ha vért nem is, de verítéket mindenképen ígérhetünk magunknak, ha komolyan vesszük, hogy sportolni fogunk. Mint mondani szokás, fejben dől el, hogy mire leszünk képesek. A probléma csak az, hogy a testünket kell rábírni a változásra. Márpedig a test lustálkodni szeret.

Ön tett újévi fogadalmat? Szavazzon a középső hasábban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában