Vélem-én

2007.11.07. 16:02

Horváth Ágnes nyelve

Az eüminiszter asszony megutaztatta férjét. Lett is nagy felháborodás. Jogosan. Pedig nem is ő az egyetlen abban az elitben. De volt itt más felháborító dolog is. Ami nem pénzzel mérhető.

csenki

Néztem a híradót. Felbosszantott. Nem az, hogy a munkahelyemen néztem este, miközben feleségem a saját munkahelyén gürizett, a gyerekekre meg testvérem vigyázott, vagyis családom - szokás szerint - külön töltötte ideje nagy részét, miközben azt láttam, hogy miniszterasszonyunk új családjának egybentartása céljából Afgánba viszi hites urát.

Néztem a híradót. Felbosszantott. Nem az, hogy Afgánba vitte hites urát a köz pénzén, miközben én a családi kasszát ürítgettem, hogy feleségemmel (kinek költéségeit egy külső cég állta) töltsek három csodás nyári napot.

Néztem a híradót. Felbosszantott. Most nem annak a szőke, szemüveges, gömbölyű arcú nőnek a szokásos arckifejezése, melyre rá van írva, hogy ő minden földi halandó felett áll, és különben is mindenki kussoljon, fizesse a tébét, a vizitdíjat, váltson gyógyszert, válasszon biztosítót, vagy dögöljön.

A sötét, melegítőszerű pulcsijának hatalmas mintája: egy hatalmas, kinyújtott Rolling Stones nyelv! Na, az bosszantott fel igazán!

Azt próbálná ezzel kifejezni K. Miniszterasszony, hogy mindenki kinyalhatja? Afgán agár, magyar vizsla, egy kutya? Nagy nyelvhez nagy száj. Nagy szájhoz nagy fagyi. Csak nehogy egyszer visszanyaljon!

Vagy lehet, rosszul láttam? Nem volt semmi hiba? Lehet, szemüveget kellene cserélnem. Csak nincs rá pénzem. Valamitől olyan drága ez az egészségügyi ellátás...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában