Sport Hírek

2006.11.13. 14:18

Könnyed kecskeméti ujjgyakorlat

NB I-es férfimérkőzés: Phoenix Mecano Kecskeméti RC-Dági SE 3:0 (17, 17, 23). Kecskemét, 100 néző. Vezette: Mezei, László. KRC: Hoffart, Rapi, Somodi, Bokor E., Kása, Nacsa. Csere: Szabó T. (liberó), Schulcz, Németh F. Edző: Gyurkó Sándor.

-

Egy edző nélküli csapat vendégeskedett Kecskeméten. A szövetség ugyanis nem engedélyezi, hogy olyan személy üljön a kispadon, akinek nincs edzői végzettsége. Inkább maradjon üresen a szakvezetői szék. Furcsa helyzet, a szövetség lelke rajta!

Mindenesetre a hazaiakat nem hatotta meg az ellenfél gondja, Bokor nyitásaival pillanatok alatt elhúztak és biztosan őrizték előnyüket a szett végéig. A második etapban sem sokat változott a játék képe. Egyedül az ötvenedik évében járó Oszuska Zoltán szervái okoztak a szett közepén kisebb problémát a hazaiaknak. A harmadik felvonásban Gyurkó edző a pályára küldte Schulczot és Némethet, megbontva ezzel a szokásos felállást. Ez kedvezett a vendégeknek, akik végig szorosan ott meneteltek a hazaiak nyakán. A végjátékban aztán Németh és Schulcz egy-egy ütése, valamint Somodi és Schulcz blokkja feltette az „i”-re a pontot és jöhetett is Gyurkó Sándor értékelése: –  Marci fiam névnapján jó játékkal ajándékoztak meg a fiúk, megérdemelten győztünk.
Kétségtelen, hogy egy pillanatra sem volt veszélyben a hazai diadal. Így gondolja ezt a csapat kapitánya, Rapi Róbert is: – Sima győzelem volt. Nehezen kezdtünk ugyan, de amikor megnyugodtunk, kijött a két csapat közötti különbség. A harmadik játékrészben a cserék nehezen lendültek játékba, de a szett végére már ők is azt produkálták, amit tudnak.

Kitűnt: Bokor, Nacsa, Kása, ill. Oszuska Z., Szauter. 
NB I-es női mérkőzés: Kalocsai SE–Kaposvári NRC  2:3   (-21, 15, 18, -13, -11). Kalocsa, 100 néző. Vezette: Prukner, Farkas.
KSE: Panyi, Faragó, Vass, Sztupovszki, Csintalan, Czár. Csere: Kováts (liberó), Gimesi. Edző: Faragóné Magyar Edit.

Küzdelmes, változatos mérkőzést vívott a két csapat. A hazai együttes a negyedik játékrészre elfáradt  és onnantól már nem tudta tartani a lépést a Kapos-partiakkal. A kalocsaiak liberója, Kováts Ágnes, aki egyben a klub utánpótlás edzője is így értékelt a találkozó végeztével: – Tudni kell, hogy a Kaposvár az előző bajnokság után felkerült az Extraligába. Ha nem változtatják meg a bajnoki kiírást, akkor most ők magasabb osztályban szerepelnének, tehát nem is találkoztunk volna egymással. A mostani játék mindkét fél részéről extraligás volt, fantasztikus teljesítményt nyújtottak a csapatok.

KRC: Hoffart, Rapi, Somodi, Bokor E., Kása, Nacsa. Csere: Szabó T. (liberó), Schulcz, Németh F. Edző: Gyurkó Sándor. - -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!