Sport Bács-Kiskun

2016.05.20. 18:46

Molnár Márton a Kecskemétet választotta

Megérkezett Kecskemétre a várva várt center. Molnár Mártont Sopronból sikerült elcsábítani, nem volt könnyű, ugyanis több klub versenyzett érte.

B. K.

„Bízom benne, hogy hamarosan megállapodunk egy fiatal centerrel. Magyar játékosról van szó, egy olyan tehetségről, aki biztosan erősítést jelent a klubnak. Ha leigazoljuk, akkor lépünk tovább, és nézzük, hogy ár-érték arányban ki lenne a legmegfelelőbb a kettes posztra” – egy hete nyilatkozta ezt lapunknak Forray Gábor, az élvonalbeli KTE-Duna Aszfalt férficsapatának vezetőedzője.

Pénteken kiderült, hogy léphetnek tovább, kereshetik a kettes poszton bevethető játékost, a klub ugyanis leigazolta Molnár Mártont. A 22 éves center tagja volt valamennyi korosztályos válogatottnak, az elmúlt négy évben a Sopron gárdájában szerepelt. Forray Gábor évek óta ismeri, korábban többször volt szó a játékos Kecskemétre igazolásáról. A 208 centiméter magas, 105 kilogrammos Molnár Körmenden született, és tizennyolc éves koráig a legendás utánpótlásedző, Patonay Imre volt a nevelője. Ekkor költözött Sopronba, ahol később újra együtt dolgozott Patonay Imrével.

„A klub számára fontos, hogy új centerünk komoly, alapos képzést kapott, és döntően azokat a szakmai alapokat hozza magával, amelyek a csapatunk játékának is alapjai” – olvasható a ktekosar.com portálon.

– Versenyeztek érte többen is, nagyon örülünk, hogy végül mi lettünk a befutók. Biztos vagyok benne, hogy Kemal Karahodzsiccsal jól kiegészítik egymást – mondta Forray Molnár Mártonról, aki egy évre szóló szerződést kötött a kecskeméti lilákkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!