Sport Bács-Kiskun

2014.04.03. 14:39

Korszerűsítik a Széktói Stadiont, új atlétikai pálya épül

2015 nyaráig 800 millió forintból korszerűsítik a kecskeméti Széktói Stadiont. A futópályát megszüntetik, a hosszanti lelátók fedettek lesznek és közelebb kerülnek a játéktérhez. Új, mindenki előtt nyitott atlétikai pálya is épül.

Hraskó István

A tervek szerint igencsak megváltozik majd a Széktói Stadion jövő nyárra. A Nemzeti Stadionfejlesztési Program részeként összesen 800 millió forintból korszerűsítik a létesítményt.

A rossz állapotú, balesetveszélyes salakpályát megszüntetik, és így a lelátók sokkal közelebb, körülbelül tíz méterre kerülnek a pályához. A játékteret alácsövezik, fűthető lesz, hogy jobban ellenálljon az időjárás viszontagságainak. A B, azaz a belváros felőli lelátót gyakorlatilag teljesen újraépítik, hiszen nem keveset fog „vándorolni” az áthelyezés miatt. Mindkét hosszanti oldali lelátó acélszerkezetes tetőt kap, ezeken egyenként 2000-2000 néző foglalhat majd helyet.

A 1000 férőhelyes, Bóbis csarnok felőli C lelátó nem lesz fedett, de ezt is a pálya mellé teszik át (az még kérdéses, mi lesz így a funkciója a stadion jellegzetességének számító két toronnyal, hiszen ezek így légüres térbe kerülnek). Az összesen tehát 5000 férőhelyes stadionban csak ülőhelyek lesznek. A kanyarokban a tervek szerint nem építenek lelátót. S. Juhász Attilától, a KTE ügyvezető igazgatójától megtudtuk: ha lesz rá igény, az eredményjelző felőli oldalon még lehet majd bővíteni a férőhelyek számát. Bozsodi Csaba tervező szerint az átalakításoknak köszönhetően megoldódik a B és C lelátó „büfé és vécégondja” is. Mint megtudtuk, kicsit a 2-es és 3-as pálya is eltolódik majd a strand felé.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A stadion korszerűsítésének határideje 2015 júniusa, de mint elhangzott, körülbelül ekkorra az atlétikai pálya építése is befejeződik
[/caption]

A stadion korszerűsítéséről szóló sajtótájékoztatón dr. Zombor Gábor polgármester bejelentette azt is, hogy a kormány múlt héten megjelent határozatával támogatta egy atlétikai centrum megépítését is. Ezt 300-350 millió forintból a jelenleg 4-es pályán, az Olimpia utca végén valósítanák meg. A tervek szerint a beruházás keretében részben fedett, 400 férőhelyes lelátót is felhúznak, alatta öltözők kapnak helyet. Nyolc sávos, rekortán borítású futópályán gyakorolhatnak és versenyezhetnek majd az atléták, és kialakítják az ugró- és dobószámok helyszíneit, szektorait is. Zombor Gábor elmondta: amikor ismertté vált, hogy a futópálya az előírások miatt nem maradhat futball-stadionban, „cserébe” ragaszkodtak az atlétikai centrumhoz. Kijelentette: a magas színvonalú kecskeméti atlétikai képzés az eddigi mostoha körülmények után már megérdemelte a centrumot. A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy az atlétikai pályát nemcsak a profi és az utánpótlás sportolók használhatják majd, hanem mindenki előtt nyitva áll majd, azaz a tömeg- és szabadidősport előtt is új lehetőségek nyílnak.

A stadion korszerűsítésének határideje 2015 júniusa, de mint elhangzott, körülbelül ekkorra az atlétikai pálya építése is befejeződik, mert a két kivitelezést célszerű összehangolni.

 

Hol játszik majd a KTE?

– Biztos lesz majd olyan időszak, amikor albérletben fog játszani a csapat, de ezt igyekszünk a lehető legrövidebbre szorítani, hiszen nem tudjuk nélkülözni szurkolóink támogatását - válaszolta S. Juhász Attila, amikor arról kérdeztük: hol fognak meccselni a KTE labdarúgói az építkezés alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!