Sport Bács-Kiskun

2011.01.02. 19:50

Fizetnek vagy vége a csapatnak?

Hétezer euró. Nem kis pénz, különösen annak, akinek egy árva cent sincs a zsebében. Ez az állapot a jellemzi a Kalo-MÉH Kecskemét élvonalbeli férfiröplabda-csapatát is.

R. I.

A szegénységen túl a baj csak az, hogy január 9-ére az üres zsebet fel kellene tölteni hétezer euróval, s ezt a szép kis summát átnyújtani a Magyar Röplabda Szövetségnek. Ellenkező esetben az élvonal alapszakasza után élen álló kecskeméti gárda nem folytathatja a bajnokságot, sőt, még komolyabb büntetésre számíthat. száműzik az NB I-ből úgy, mint annak idején a Kazincbarcikát, amely csak hosszú vegetálás után került vissza az elitmezőnybe.

A szövetség azért követeli ezt a tekintélyes summát, mivel a Kalo-MÉH KSE nem játszotta le a CEV-kupamérkőzését a Novij Urengoj ellen. Túl sokba került volna a szibériai kiruccanás. Még többe, mint a mostani büntetés. A magyar szövetség viszont már átutalta az összeget a nemzetközi szövetség számlájára, s most jogosan követeli a pénzét.
A hírek szerint a kecskeméti röplabdázóknak viszont egy centjük sincs. Az idő pedig sürget: ha nem sikerül előteremteni a közel kétmillió forintot, akkor elszállnak a bajnoki- és kuparemények, nincs tovább, megszűnik a kecskeméti röplabda.

Ezek is érdekelhetik