Sport Bács-Kiskun

2010.08.12. 19:19

Katka az aranylány - képekkel

Hosszú Katinka arany-, Verrasztó Evelyn pedig ezüstérmes lett csütörtökön 200 méter vegyesen a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. Ez a hazai csapat második elsősége.

MTI

A hétfőn, 400 m vegyesen ezüstérmes Hosszú 2:10.09 perces új Európa-bajnoki csúccsal csapott a célba, míg honfitársa mindössze  egyetlen századdal maradt el tőle. A harmadik helyen a brit Hannah Miley végzett 2:10.89-cel.

Az első 50 méter után Hosszú második, Verrasztó a harmadik volt a francia Camille Muffat mögött. Fél távnál a két magyar helyet cserélt, de még mindig a francia állt az élen, és így volt ez a  mellúszást követően is. Az utolsó 50-en Muffat elfáradt, Hosszú és Verrasztó azonban nem, és a közönség üdvrivalgása közepette ők ketten jöttek be az élen - csak a benyúlás döntött közöttük.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A boldog aranyérmes a 200 m vegyes után
[/caption]

"El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok. A 400 m vegyes után, amit nem sikerült megnyernem, hallottam egy-két rosszindulatú  megjegyzést, például, hogy "dresszúszó" vagyok, tavaly az  egésztestes ruhában tudtam nyerni, idén meg már nem. Most  bebizonyítottam, hogy ez nem így van - nyilatkozott Hosszú.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A bajai úszókirálynő, Hosszú Katinka
[/caption]

- Ezt a  versenyt a mellúszásommal nyertem meg, mert bár időben nem voltam  sokkal jobb, mint tegnap, de a mai technikámmal sokkal több maradt bennem a végére. Délelőtt Bodor Ricsi és Cseh Laci segített  "összerakni" a mellúszásomat, ezért nagyon hálás vagyok nekik. Időben 2:10 alatt akartam végezni, de nem lehetek elégedetlen,  hiszen győztem - mondta a bajai úszókirálynő.

- Jó versenyt csináltunk, de én személy szerint lehettem volna egy kicsit gyorsabb is, mondjuk egy századdal - kezdte értékelését  Verrasztó Evelyn. - Nem tudom, más mit érezne a helyemben, én azért egy kicsit csalódott vagyok. Ha viszont már valaki megvert, annak  örülök, hogy ez Katka volt. Előzetesen 2:09-es időt szerettem volna úszni. A közönség fantasztikus volt, sokat segített nekünk az utolsó  hosszon.

200 m női vegyes, Európa-bajnok:

1. HOSSZÚ KATINKA (Magyarország) 2:10.09 p

2. VERRASZTÓ EVELYN (Magyarország) 2:10.10

3. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 2:10.89

2. VERRASZTÓ EVELYN (Magyarország) 2:10.10

3. Hannah Miley (Nagy-Britannia) 2:10.89

A bajai úszókirálynő, Hosszú Katinka A boldog aranyérmes a 200 m vegyes után -->

Címkék#Baja

Ezek is érdekelhetik