Sport Bács-Kiskun

2008.03.17. 19:42

A Kecskeméti TE először fordított vesztes állásból

– Nem volt időm unatkozni a kispadon – mondta a Mezőkövesd elleni, 2–1-re megnyert találkozót követően Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE vezetőedzője.

Borbély Károly

Ez érthető, hisz csapata, az NB II-es labdarúgó-bajnokság Keleti-csoportjának jelenlegi második helyezettje a sereghajtó otthonában a 10. percben vesztésre állt, és csak a meccs lefújása előtti pillanatokban tudta megszerezni a vezetést.

– Mondtam a fiúknak, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de szerintem addig ezt nem hitték el, amíg nem kezdődött el a találkozó. Nagyon motivált csapattal találtuk szemben magunkat, olyannal, aki harcol az életéért, próbál menekülni a kiesés elől.

– Az első gólt nem írom a kapus Nagy Zsolt számlájára, mivel a rossz talajon felpattant előtte a labda, és ez alaposan becsapta – felelte a mester arra a kérdésre, hogy mennyire volt potya a hazaiak első találata, míg arra a felvetésre, hogy a a KTE mindkét gólját védő szerezte – Debreceni András és Farkas István – így válaszolt:  – Eleve a pontrúgásokra építettük a taktikánkat, mert tudtuk, hogy inkább a birkózás dominál majd a találkozón, nem lesz folyamatos játék. Jól gondolkodtunk, mert a győztes gólunkat szöglet utáni fejesből szerezte meg Farkas, aki nem az első esetben dönti el a három pont sorsát. A lényeg, hogy nyertünk, és a bajnokságban először fordítottunk meg vesztes állásból egy mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik