SÉTA

2008.03.24. 20:52

Riadó, tesztoszteronbomba!

Úgy látom, hogy a tavasz a tanárok rémálma. Már megint elkezdődik a nyüzsgés – gondolják, és teljesen igazuk van.

Bukovszki Zsolt, Bolyai

Tanáraink a tavasz közeledtével nem győzik – persze sikertelenül – fegyelmezni az elemükben lévő diákokat. De a kudarcról nem ők, hanem a természet tehet.

A tavasz beköszöntével, hormonjaink eszeveszett versenyfutásba kezdenek, és persze nemi hormonjaink nyerik a versenyt, felkeltve ezzel a másik iránti vágyat. Ennek első jelei minden nőn vagy legalábbis lányon megmutatkoznak.

Hatalmas kényszert éreznek téli, vastag ruháik nyári ruhára cserélésére. Lekerülnek a nadrágok, és végre elfoglalják jól megérdemelt helyeiket a miniszoknyák és topok. A csizma helyett leginkább „sarut” vesznek fel. (Jól hallották: sarut, ez egy végzett pedagógus legújabb definíciója a nyári, lábujjközi papucsra. Még jó, hogy nem mokaszint mondott.)

Ám napjainkban semmi sem egyszerű, a tanárok körében egyre inkább előtérbe kerül a féltékenység. Ők már nem lesznek fiatalok, ebbe bele kell törődniük, és talán ezért nem hagyják a fiatalokat érvényesülni. Szerény véleményem szerint csak nem tudnak beletörődni, hogy kiöregedtek és fiatalkori sikertelenségeiket az ifjú nemzedéken vezetik le. Ha rajtuk múlna zsákvászon ruhákba öltöztetnék a diákokat.

Ha pedig a sértett diákok rákérdeznek, hogy miért nem lehet ki a hasuk vagy miért túl rövid a szoknya, természetesen arra hivatkoznak, hogy mindezt csak az egészségük védelme érdekében teszik. Kitérnek a vese-, valamint a petevezeték-gyulladásra, amelynek következménye akár meddőség is lehet.

Én csak egy súlyos, tudományos érvet ismerek, amit a nyári ruhák rovására kell írnom: hogy a fiúk teljesen kikészülnek miatta. Sokan el sem tudják képzelni, hogy egy tinédzsernek, aki egy valóságos tesztoszteronbomba, mekkora kín egy gyönyörű mélyen kivágott dekoltázs. Le a kalappal az előtt, aki kibírta, hogy a tananyag helyett ne a női felsőtest rejtelmeit csodálja.

A megoldást az univerzális lecsatolható ujjú, derekú és dekoltázsú ruhákban látom. Egy egyszerű tépőzárral megkönnyít mindent. Tanár közeledtével azonnal fel- illetve a veszély elmúltával lecsatolható ruhadarab. Ezzel könnyedén elkerülhetők a konfliktusok, és a fiúknak is könnyebb dolga lesz.

Ezek is érdekelhetik