Farkas Anna

2019.11.21. 06:50

Eltűnik a hús az asztalokról?

Bizonyára mindenki számára természetes a napi húsbevitel. Ám lehetséges, hogy ez pár év múlva teljesen megváltozik. Persze vannak a vegánok és a vegetáriánusok, akik bizonyos elvek miatt csak növényi alapú ételeket esznek.

Kalocsai Szent István Gimnázium

Forrás: Shutterstock

Kínában, a sertéstenyésztés központjában felütötte fejét a sertéspestis, emiatt egyre kevesebb hús kerül a piacra, ami az árak növekedésével jár. Ezért a hústermelők sokkal egyszerűbbnek találják, ha hús felhasználás nélkül készítenek úgynevezett műhúsokat, amelyek növényi alapon készülnek. Csak növényeket, szóját vagy esetleg tofut tartalmaznak majd.

Ezzel a módszerrel rengeteg állat úszná meg a szenvedést és emellett környezettudatos is, valamint az ízük és állaguk ugyanolyan lesz, mintha húst ennénk. Persze ezt a „törvényt” még nem léptették érvénybe, de körülbelül 50-100 év múlva számítani lehet arra, hogy senki sem fog húst fogyasztani.

Címkék#Séta-Szent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!