Segítünk!

2007.07.17. 11:37

Közgyógyra jár: elem és javítás

Egyik olvasónk ikerterhességéből a lánya betegen született, 1987-ben. Azóta mindkét fülére nagyfokú idegi halláskárosodása van, digitális hallókészüléket hord.

T. V.

Emellett mindkét szemét farkasvakság érte, ami azt jelenti, hogy 90 százalékban rossz a látása, és ez sem gyógyítható. Lánya 14 éves koráig kapta az anyuka a gyest. Lányának közgyógyigazolványa is van, és kapja a vakok járadékát. Most fejezte be a szakmunkástanulmányait.

A közgyógyra idén hatezer forintos gyógyszerkeretet kaptak. A helyi polgármesteri hivatalban azt mondták, hogy a hallókészülékek javítása és hozzá az elemek, továbbra is járnak közgyógyra. Ehhez képest márciusban az elemért a teljes árat fizették, darabonként 120 forintot. Akkor a gyerek még iskolába járt, és az édesanyával közölte az orvos, hogy mivel a lány nem főiskolás, csak szakmunkástanuló, így nem jár közgyógyra az elem.

Olvasónk ezt nem igazán érti. Hogyan lehet különbséget tenni csak azért, mert a gyerek nem jár főiskolára? Azelőtt egyébként hatvan darab elemet kaptak egy évre közgyógyra, ami mindig el is fogyott.  Olvasónk a polgármesteri hivatalban kapott jó információt, az orvos tévedett. Gyermekének az elem és a hallókészülék javítása egyaránt közgyógyigazolványra jár. Amennyiben ezt nem fogadják el, akkor azt javasoljuk, hogy olvasónk forduljon panaszával a megyei egészségbiztosítási pénztárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!