Programajánló

2006.06.08. 11:57

Kalocsán 3 napig a zenéé, a színházé, a karikatúráé a főszerep

Riverside Jazz Company koncert, karikatúra tárlat, folk-rock zenekar, Bizet, Rodrigo és Korszakov művek valamint varázsfuvola két felvonásban. Ízelítő a kalocsai Kék Madár Fesztivál kínálatából.

BAON

„Cseppenként telik meg a tenger...” ezzel a mottóval hirdeti magát a csaknem másfél évtizede működő Vajas-parti gála. Pontosan tizennegyedik éve létezik, és vonzza a közönséget a kalocsai Kék Madár Fesztivál. Az azonos nevű, a beteg gyermekek támogatására létrehozott alapítvány, illetve annak kiöltlője és szervezője Lakatos György zenész, Liszt díjas fagottművész, ismét jótékonysági rendezvény sorozattal lepi meg a zenerajongókat.

Idén is rendkívül színvonalas előadásokat láthatunk, rangos művészekkel találkozunk a pénteken kezdődő, vasárnap záruló fesztiválon. Tudnunk kell, hogy bár a belépőjegyek borsosak, a fellépő művészek valamennyien önként, és ingyen teszik a dolgukat.

Ízelítő a programból:

Pénteken délután 5 órától Élő művészet címmel a T-ART Alapítvány több mint 30 művésze állítja ki alkotásait a Városi Galériában. Kísérnek a IV. Országos Kamarazene Verseny díjazottjai. Erre a rendezvényre a belépés díjtalan.
Este 8 órakor Karinthy Ferenc: Duna-kanyar című társas játékát láthatja a közönség Terescsik Eszterrel és Sárközi Józseffel.
Szombaton délelőtt 9 órától kézműves vásár, és karikatúra tárlat nyílik a Szentháromság téren. Itt tartják meg a Vasorrú banya meg a két lánya című bábelőadást az Ezüst hold színház művészei.

Fellépnek továbbá az Őstermelők folk-rock zenekar, a Tóth Viktor és Syl gitár duó, és Balogh József harmonikás. Este 8 órakor a sportcsarnokban Mozart: A varászfuvola című kétrészes opera csendül fel magyar nyelven.

Vasárnap délelőtt folytatódik a kézműves vásár, 11 órakor a Riverside Jazz Company koncertezik a Hotel Kalocsa udvarán, este 7-től pedig a Győri Filharmónikus Zenekar Spanyol est címmel Bizet, Rodrigo és Korszakov műveket ad elő. Éjjel 10 órától a Tátrai latin gitár duó koncertezik a Művelődési Központ udvarán.

Eddig, 1991 óta 2622 beteg gyermek gyógyulását közel 12 millió forinttal támogatta az alapítvány. Azonkívül a városi kórház gyermekosztálya gazdagabb lett néhány vérnyomás mérővel, fonendoszkóppal, oxigénmonitorral, elektromos váladékszívó készülékekkel, betegőrző EKG monitorral, sterilizálóval, inkubátorral, pulzuszszám mérővel, számítógéppel. Rengeteg játékszer, mesekönyv került a kis betegek kezébe. Pénzt csak a valóban rászoruló pályázók kaptak - gyógykezelésre. Éppen ezek a látványos, mégis cseppenként, a látogatók forintjainkból létrehozott eredmények miatt, a művészek egy szóra vállalják a fellépést.

A Magyar Állami Operaház tagjai kizárólag Kalocsán, a nemes cél érdekében hajlandók sportcsarnokban fellépni. Idén 150 fővel érkezik az Opera zene- és balettkara. A győri filharmonikusok másodszor lépnek fel Kalocsán.

A Magyar Állami Operaház tagjai kizárólag Kalocsán, a nemes cél érdekében hajlandók sportcsarnokban fellépni. Idén 150 fővel érkezik az Opera zene- és balettkara. A győri filharmonikusok másodszor lépnek fel Kalocsán. -->

Ezek is érdekelhetik