szponzorált tartalom

2020.06.30. 00:00

Százhúszezer forint ösztöndíj és diákbarát árak Magyarország legjobb egyetemén

Akár 120 ezer forintos ösztöndíjat, tehetséggondozó programokat és számos egyedülálló lehetőséget kínál első helyes jelentkezőinek a Szegedi Tudományegyetem. Az egyszeri támogatás mellett kedvező lakhatási költségek és diákbarát árak várják a Magyarország legjobb egyetemére jelentkezőket.

Untitled-3

Jobban megérheti most vidéki felsőoktatási intézménybe menni akár az ország másik felébe is, mint Budapestet választani. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben jelentős támogatás lehet a felvételizőnek és családjának a Szegedi Tudományegyetem egyszeri támogatása, az akár 120 ezer forintos START ösztöndíj. A támogatásra azok pályázhatnak, akik július 9-ig első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyernek. Az ösztöndíj mellett mentori szakmai támogatást, speciális fejlesztő kurzusokat és szakkollégiumi lehetőségeket is nyújt az egyetem.

Az egyszeri anyagi támogatás mellett a szegedi egyetemre jelentkezők kedvezőbb lakhatási és megélhetési költségekre is számíthatnak, mint a fővárosban. Albérletet már a fővárosi árak feléért találni Szegeden, és ugyanígy a szegedi kollégiumokban is kevesebb pénzért kaphatnak helyet a diákok: 9320 forinttól már vannak szobák, míg Budapesten átlagosan 12 forint felett vannak a legalacsonyabb díjak.

A lakhatás mellett a megélhetés is költséghatékonyabb Szegeden. Itt egy 2 fogásos ebéd átlagosan 1500 forintba kerül, míg Budapesten 2000-2200 forintot, vagyis közel 30 százalékkal többet kell fizetni ugyanezért az ebédért. Míg egy pizza Szegeden 1300, addig Budapesten átlagosan 2000 forint.

Tanulj Magyarország legjobb egyetemén

A Szegedi Tudományegyetemet választó diákoknak attól sem kell tartaniuk, hogy gyengébb minőségű oktatást kapnak, mint a fővárosban. Idén ugyanis ismét a Szegedi Tudományegyetem lett Magyarország legjobb egyeteme a brit Quacquarelli Symonds (QS) rangsor szerint. A világ felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán idén az 501-510. helyen áll a Szegedi Tudományegyetem, megelőzve több fővárosi intézményt is.

– Már második éve, hogy Szegeden tanulok budapestiként. Az első dolog, ami idevonzott, az a képzés, mert szegedi ismerőseim mindig őszinte lelkesedéssel és csillogó szemekkel meséltek az SZTE-ről, és úgy önmagában Szegedről. A másik, amiért Szegedet választottam, az a függetlenedés, hogy végre teljesen önálló lehessek, és a feladataimra koncentrálhassak. Mi, fővárosiak, nehezen tudjuk elképzelni, hogy az ország más területén is van élet, pedig Szeged pont erről híres: a nyugodt, mégis pezsgő hétköznapjairól. Minimalista és maximalista egyben, nem tolja az arcodba, hogy legyél nagyvilági vagy puritán. Egyszerűen elfogadja azt, aki vagy, a közösségi életről nem is beszélve – vallja Forintos Mónika, a Szegedi Tudományegyetem védőnő szakos hallgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában