Hallgassa élőben!

Legjobb magyarként, bronzzal zárt Jeep nagykövetünk Vecsésen

Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnok három év kihagyás után tért vissza a versenysportba. Ezzel párhuzamosan a KB Autoteam Jeep márkanagyköveti feladatait is ellátja.

Visszatérését tavalyi mezőhegyesi versenybalesete tovább nehezítette. A válogatott sportoló azonban minden nehézségen átküzdve magát, a magyar és nemzetközi megméretéseken is egyre jobb formát mutat. Versenyein a nagyköveti Jeep Wrangler is rendre feltűnik. A Vecsési Nemzetközi Négyesfogathajtó Verseny legjobb magyarjaként a harmadik helyen végzett. A világbajnok sportolóként, és márkanagykövetként osztotta meg gondolatait.

– A pandémia a fogathajtók életét is átalakította?
– A vírushelyzet felborította a hazai sportéletet, a fogathajtókét is – mondta a kilencszeres világbajnok. – Tavaly ősszel még tudtunk versenyezni, de azután nálunk is leállt az élet. Edzeni, a lovakat felkészíteni volt lehetőségünk, de megmérni egymással a tudásunkat nem. A visszajelzés pedig fontos. A tavasz – hála Istennek – enyhülést hozott a járványban, jöttek a versenyzési lehetőségek, és amit az edzéseken éreztem, igazolták élesben a lovaim. Egyre jobban teljesítettünk.

– A sérülése hogyan áll?
– Érzem. A kényszerpihenő hátráltatott, de mindent elkövettem a gyors felépülés érdekében, melyben a csapatom sokat segített. Megyünk előre és a nagy cél. Augusztusban a Budapesten megrendezendő EB-re történő jó forma kialakítása határozza meg most a napjainkat. A májusi, Mezőhegyesen a CAN országos fogathajtó versenyen elért ezüstérmes helyezésem biztató és motiváló eredmény. Jön vissza a sok-sok befektetett munka.

– Hogyan alakul a vecsési verseny?
– Már négy napja itt vagyunk a Dobrovitz lovasfarmon. A több mint 100 fogat, a nemzetközi mezőny ereje nagyon komoly megméretési lehetőség. Itt van a „hajtókirályként” ismert Ijsbrand Chardon és a szintén rendkívül sikeres fia, Bram Chardon. Komoly figyelem és fegyelem kell, hogy minden a tervek szerint alakuljon. Jönnek fel szépen a lovaink. Épp most fejeztem be egyik lovammal a tréninget, miközben kapta a feladatokat, felmértem a környezetet.

– A 3 év kihagyás alatt változott a szakág?
– A jelentősebb változás, az akadályhajtásban használt új kocsikban mutatkozik. Én még nem használtam akkor, amikor a külföldiek már váltottak. Ezzel a kocsival sokkal gyorsabban, sokkal szűkebben lehet fordulni, ezt meg kellett szoknom és készség szinten kezelni, de gyorsan belejöttem. Teljesen új lovakkal dolgozom, az ő megismerésük, a versenyszituációkban a viselkedésük, az oda való felkészítés most hirtelen, felgyorsulva jött. Kevés versenyen kell mindazt megtanítani, megtanulnom nekem velük, a segédhajtókkal, melyre korábban több felkészülési időm volt.

– Mennyire erős most a magyar fogatsport?
– Hasonlóan erős, mint korábban, de ezt most nem látjuk olyan tisztán, mert nem rendeztek versenyeket, nincs tapasztalat, viszonyítási támpont. Most figyeljük meg egymást és a külföldieket. Mi is nézzük, keressük, hogy hol tartunk. Nem állunk rosszul és bízom benne, hogy az Európa Bajnokság idején már megfelelő formában leszünk és egy nemes küzdelemben tudunk részt venni.

– A KB Autoteam Jeep nagyköveteként mi a tapasztalata a Jeep Wranglerrel?
– Eleinte furcsa volt, hogy itt van a Jeep Wrangler mindig mellettem, mely egy elég jellemző életérzést hordoz. Ez nem áll távol tőlem, mert motorozom. Jeeppel autózni az életérzés mellett egy stílus is. Ez egy terepjáró autó, melynek más a felépítése, a menettulajdonságai, s ez mentálisan is hat rám. A Wranglerrel vadabb vidékeken is biztonsággal lehet közlekedni, kedvemre való az ilyen fajta kihívás. Szeretem ezeket a nyers, erős, vad terepjárókat. A Wrangler ilyen. Megszoktam azt, ami az előnye, ami a hátránya. Előszeretettel használom a városban is, de terepen még nem ültem ilyen jó autóban, mint a Wrangler. Hosszú utakra nem szabad vele sietni, de mindenhová biztonsággal elvisz.

– Jól illeszkedik a csapat dizájnhoz!
– Igen, ez egy fontos tulajdonsága. A csapat színe a piros. Szinte minden eszközünkön, járművünkön, felszerelésünkön, ruházatunkon ott a piros szín. Van, ahol dominál, de minimum mindenben jelen van. A Wrangler a dominálók közé tartozik, és nagyon jól mutat, mondhatom feltűnő. Ez az autó tényleg egy markáns szabadság életérzést nyújt. Még nem mentem vele úgy, hogy leszedtem volna az oldalajtókat, a tetejét, a szélvédőjét előre döntve, de a nyár kiváló alkalom lesz erre. Szerintem egy balatoni kirándulás során az idén sor kerül arra, hogy a cabriós arcát is kipróbáljam, mely újabb fejezete lesz a Wrangler kínálta szabadságérzés megtapasztalásának.

– A Jeep mindig Önnel van?
– Igen, minden versenyre viszem. Ez a nagyköveti feladatomból adódik, de nem csak azért. A maratonhajtásnak van egy szakasza, mely jellemzően nehéz domborzati viszonyok között halad, ezt be lehet autóval járni. A Wranglernek nem probléma, ha egy gázlón, köves, egyenetlen, vagy épp laza talajú úton kell elmennie. A fogathajtás komoly logisztika. Itt Vecsésen hat autóval, 11 lóval vagyunk, csomó felszerelést hoztunk magunkkal, ezeket el kell helyezni valahol, hozni-vinni. Vonóhorog is van az autón és előfordul, hogy lovat szállítunk vele. Illik a lovassporthoz, nagyon hasznos tagja a Wrangler a csapatunknak – mondta végül Lázár Zoltán.

Vecsésen Lázár Zoltán végül bronzérmes lett összetettben. Díjhajtásban második, maratonhajtásban negyedik, akadályhajtásban harmadik helyen végzett. Valamennyi számban a legjobb magyarként zárt. Összetettben a már korábban említett holland sztár, Ijsbrand Chardon győzött, fia Bram Chardon lett az ezüstérmes. Gratulálunk Lázár Zoltánnak és további sok sikert kívánunk versenyeihez és az EB felkészüléshez!

A Jeep Wrangleről bővebben ide kattintva olvashat.

Elérhetőségek: KB Autoteam Kft.
Fiat és Jeep Márkakereskedés.
Kiskunhalas, Keceli út 19-23.
T.: 06-77/422-596
www.kbautoteam.hu

Hozzászólások

Hirdetés
Komposztálási 1x1 – egy újabb lépés a zöldebb mindennapok felé
Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
mindenütt hemzsegnek
Invázió: már csípnek is a poloskák
Időjárás / 2 perce
Szerdán erősen felhős, borult idő várható
Többfelé alakul ki eső, zápor. 17 és 23 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.
Gyász
"Küzdöttél, de már nem lehet, csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, örökké él, kit igazán szeretnek." A Gyászoló Család tudatja mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BUJDOSÓ GÁBOR lajosmizsei lakos, 2021. szeptember 22-én, 77 éves korában elhunyt. Drága halottunkat 2021. szeptember 30-án, 12.45 órakor polgári szertartás szerint kísérjük utolsó útjára a lajosmizsei temetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Emlékét szívünkben őrizzük!
Fájdalommal telt szívvel tudatjuk a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel, hogy édesanyánk KECSKEMÉTI MIHÁLYNÉ Bujdosó Krisztina 2021. augusztus 29-én, hosszú szenvedés után, 91 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 1-jén, 14.00 órakor lesz a Barátok Templomában szentmise keretében. Kérjük kegyeletüket egy szál virággal róják le. Zsolt és Rita
"Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés." Fájó szívvel emlékezünk TÓTH LÁSZLÓNÉ Márkus Mária halálának 2. évfordulójára. Szerető családja.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZOMMER ISTVÁNNÉ Farkas Amália ágasegyházi lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2021. október 1-jén, 11.00 órakor lesz az ágasegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Az én életem olyan volt, mint a szép nyár, életem véget ért. Olyan hirtelen jött halálom, ki sem tudtam mondani: Isten veled családom." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk FARKAS PÁL kecskeméti lakos, 65 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2021. szeptember 30-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy OCSKÓ ISTVÁNNÉ Detre Zsuzsanna volt női fodrász 80 éves korában elhunyt. Hamvait 2021. szeptember 30-án, 13.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a bajai Rókus temetőben. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ZOLLER ISTVÁNNÉ Micsonai Ilona kecskeméti lakos, 67 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 29-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elmentem, mert mennem kellett, de a szívetek mélyén örökké veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy LAKOS PÁL 2021. szeptember 17-én, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. október 1-jén, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Elmentem mert mennem kellett, de a szívetek mélyén veletek leszek." Fájó szívvel emlékezünk ŐRI TIBOR halálának első évfordulójára. Szerető felesége, családja, rokonai.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ifj. TÚRI-KISS KÁROLY kecskeméti lakos, 46 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 30-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem vársz minket ragyogó szemekkel, Nem örülsz nekünk szerető szíveddel. Telhetnek hónapok, múlhatnak évek, Szívből szeretünk, s nem feledünk Téged." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY JÓZSEF volt nyárlőrinci lakos, 67 éves korában hirtelen elhunyt. Utolsó útjára 2021. szeptember 29-én, 10.00 órakor kísérjük a nyárlőrinci Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton köszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Fájdalommal emlékezem férjem GURÁLY MIKLÓS halála 9. évfordulóján. "Az emléked él és élni is fog, ameddig a szívem dobog. Mert elfelejteni téged nem lehet, csak meg kell tanulni élni nélküled." Feleséged: Ica.
"Küzdöttél, de már nem lehet, a csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, örökké él, akit nagyon szeretnek." (Tóth Árpád) Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FÖLDHÁZI ISTVÁNNÉ Malecz Etelka a Kecskeméti Konzervgyár volt dolgozója kecskeméti lakos, 77 éves korában, 2021. szeptember 16-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 30-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik búcsúztatáson megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.    
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BREZINA JÁNOS életének 80. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. szeptember 29-én, 15.00 órakor Kecskeméten a Szt. Miklós (Barátok) templomában lesz. Kegyeletüket kérjük 1 szál virággal róják le. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy FEKETE ZOLTÁN 2021. szeptember 21-én, életének 59. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2021. szeptember 28-án, 9.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben, a római katolikus vallás szertartás szerint helyeztetjük örök nyugalomra. Drága emléke szívünkben él! A gyászoló család.
"Hogy egy Édesapa milyen drága kincs, csak az tudja akinek már nincs. Drága jó szívét áldd meg Atyám, köszönöm, hogy ő lehetett az én Apám!" Fájó szívvel emlékezünk FRICSKA ISTVÁN halálának 10. évfordulóján. Lánya és unokái.
Köszönetet szeretnék mondani a Bács-Kiskun Megyei Kórház Tüdő Osztályán dolgozó Dr. Bozóky István főorvos úrnak és Dr. Vágási Andreának valamint az osztály összes dolgozójának az irántam tanusított lelkiismeretes munkájukért. Keresztes Józsefné.
Őszinte hálával mondunk köszönetet Mindenkinek, akik felejthetetlen halottunk VARGA JÓZSEF ny. főügyészség gk. vez. búcsúztatásán részt vettek, utolsó útjára elkísérték és részvétükkel fájdalmunkat próbálták enyhíteni. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GUBACSI IMRE kecskeméti lakos, 67 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GÁL IMRE kerekegyházi lakos, 69 éves korában elhunyt. Temetése 2021. szeptember 28-án, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
A Földet figyeli / 7 perce
Természeti és emberi hatásokat vizsgál a Landsat-9 műhold
Sportos kikapcsolódás / 13 perce
333 kilométert tekertek vadregényes tájakon a palócföldi bringatúrán
New York / 14 perce
Újra megnyitotta kapuit a Metropolitan Opera
ne jöhessenek vissza / 43 perce
Hollik: ne legyünk naivak, Gyurcsányék újra megkurtítanák a családtámogatásokat
labdarúgás / 52 perce
A PMFC-t fogadja szerdán a KTE HUFBAU
Nyitray András
Tanulmányi csapatverseny / 1 órája
Űrkutatási verseny magyarországi és határon túli magyar középiskolásoknak