°
°
°

A Kandó Téged is vár!

Az általános iskolákban az utolsó évesek számára a január mindig a továbbtanulás, a pályaválasztás izgalmával telik. A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mindig kiemelt figyelemmel fordul a korosztály felé, és változatos képzési struktúrával, élményeket adó programokkal várja az általános iskola végzős diákjait.

Iskolánk 2018. augusztus 1-jén lesz 50 éves. Az elmúlt évtizedekben, céltudatos munkánk eredményeként, a KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája városunk és térsége meghatározó szakmai képzést nyújtó iskolájává vált. Több évtized alatt a szervezeti keretek sokszor megváltoztak, az iskola elkötelezettsége a szakmai képzés iránt mégis változatlan maradt. Az itt végzett fiatal szakemberek keresettek a kis- és nagyvállalatok körében. Széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal támogatott ismereteikkel pedig bekapcsolódnak a szakirányú felsőfokú képzésekbe is. Jelenleg 128 alkalmazottal azon dolgozunk, hogy sikeresem felkészítsük a több mint 1100 tanulót – hét ágazatban és 19 szakképesítésben – az érettségi és a szakmai vizsgákra.

Merre tovább?

A továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára mindig nehéz a döntés, hogy a középiskolák számos kínálata közül melyiket válasszák.

A Kandóba elsősorban azokat a tanulókat várjuk, akik a műszaki életben érzik jól magukat. Minden képzési formánk kimenetele lehet érettségi vizsga: a szakközépiskolában 3 év szakképzés, majd 2 év érettségire felkészítő képzés, a szakgimnáziumban 4 év érettségire felkészítés és szakmai képzés történik. Az itt érettségizett tanuló az addig tanult szakmai ismereteit 1 év alatt technikusi szintre emelheti.

Manapság még sokan úgy gondolkodnak, hogy először érettségit kell szerezni és majd utána alakul az ember sorsa. Ma már létezik egy másik, jól működő út is, egy jó szakma a karrier kezdetét jelentheti. Egy biztos vállalati háttérrel, munka mellett is el lehet jutni a felsőfokú végzettség megszerzéséig. Jó példa erre Dolgos Bálint, volt tanulónk pályája, aki szerszámkészítő szakmában országos 1. helyezést szerzett.

„Nagyszüleim meggyőztek arról, hogy egy szakmai végzettséggel sokkal többre megyek, mint egy sima érettségi bizonyítvánnyal. A szakközépiskolában alapos elméleti és korszerű gyakorlati képzést kaptunk. Végzés után azonnal munkát kaptam a Mercedesnél és 2 év alatt érettségit szereztem. Jelenleg a Neumann János Egyetemre járok, ahol a szakmai gyakorlati feladatok egyáltalán nem jelentenek újdonságot.”

A Kandós diákok együtt örülnek a sikernek, és ha kell, egy emberként fognak össze diáktársaikért

Versenyképes szakképzési kínálat

A versenyképes szakképzés alapfeltétele, hogy olyan szakmákat oktassunk, amelyekre a munkaerő-piacnak szüksége van.
A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mindig aktualizáljuk, a gazdálkodó szervezetek igényeivel összehangoljuk szakmai kínálatunkat. A térségben mi indítottuk el a mechatronikai képzést szakközépiskolai és szakgimnáziumi keretek között is. Jelenleg ezek a képzések a legkeresettebbek közé tartoznak. A mechatronika mellett gépészeti, elektronikai, informatikai, faipari, ruhaipari, képző- és iparművészeti ágazataink iránt is élénk érdeklődés mutatkozik. A középiskolát választó nyolcadikos tanulók szinte minden szakmát megtalálnak a szakgimnázium és a duális szakközépiskola szintjén egyaránt:

  • mechatronikai technikus – mechatronikus karbantartó;
  • gépgyártás-technológiai technikus – szerszámkészítő, finommechanikai műszerész, gépi forgácsoló, hegesztő;
  • elektronikai technikus – villanyszerelő;
  • faipari technikus – asztalos;
  • ruhaipari technikus – női szabó

A szakmaválasztékot színesíti a kreativitást igénylő képző- és iparművészeti képzés (festő, grafikus, kerámiaműves, szobrász).
Minden távolabb élő felvett tanulónak a Kecskeméti Szakképzési Centrum kollégiumi elhelyezést biztosít. A duális képzésben oktatott szakközépiskolai szakmáink iránt a vállalati kereslet egyre növekszik, így évről-évre bővítjük a Kandó pályaválasztási marketing tevékenységét, amelybe bevonjuk a gazdálkodó szervezeteket is.

Új megközelítés a pályaválasztásban

A Kandóban úgy gondoljuk, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulókat és szüleiket változatos formákban kell megismertetni a szakmai kínálatunkkal. A hagyományos formák mellett ebben a tanévben nagy hangsúlyt kapott az élménypedagógia alkalmazása. A diákok a gyakorlatban, valós körülmények között próbálhatták ki az alapvető szakmai fogásokat.

Pályaorientációs Napon adtunk lehetőséget közel 400 általános iskolai tanulónak arra, hogy egy tanítási napra kandós diákokká váljanak és saját tapasztalásuk alapján szerezzenek információt a Kandóban oktatott szakmákról.

Több kecskeméti és környékbeli általános iskolában tartottunk interaktív szakmabemutatókat a pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulóknak. Az érdeklődők dolgozhattak fával, textillel, fémmel, készíthettek elektromos áramköröket, programozhattak robotot, rajzolhattak digitális rajztáblán, vagyis kipróbálhatták oktatott szakmáink egyszerűbb eszközeit, szerszámait.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, iskolánk tanműhelyében, több mint 200 általános iskolás tanuló vett részt tevékenységközpontú szakmabemutató foglalkozásokon. Azt tapasztaltuk, és ezt a visszajelzések is megerősítették, hogy a pályaválasztás újszerű megközelítését nagy érdeklődéssel fogadták a tanulók.

Több általános iskola visszavárja, illetve jelezte, hogy szívesen bekapcsolódna a programba. Pályaválasztási tevékenységünket nyári pályaorientációs táborral folytatjuk, ahová szeretettel várunk minden olyan általános iskolást, aki saját képességeinek felfedezésével, érdeklődési körének megfelelően, tudatosan szeretne szakmát választani. A táborban játékos feladatokon keresztül fejleszthetik önismeretüket, kipróbálhatják magukat szakmáinkban, hozzájárulva ezzel is a sikeres pályaválasztásukhoz.

Az érdeklődők figyeljék a honlapunkat, ahol a részletekről hamarosan tájékozódhatnak. (www.kkando.hu)

A diákok gyakran szerveznek közös programokat

Élen a duális szakképzésben

A szakközépiskolai képzésben minden szakmában biztosított a vállalati gyakorlati képzés lehetősége. A tanulók egy része már a 9. évfolyamon is köthet tanulószerződést. A mechatronikus karbantartók és a szerszámkészítők a Mercedesnél; a finommechanikai műszerészek a Phoenix Mecanonál; a hegesztők az IQ és a Bosal Kft.-nél; a szerszámkészítők a KNORR-nál sajátíthatják el a szakmai fogások alapjait.

A többi szakközépiskolai szakmában az iskola korszerűen felszerelt tanműhelyeiben történik az alapozó képzés, melynek teljesítése után a tanulókat a duális szakképző partnerekhez irányítjuk. A gépi forgácsolók és a mechatronikus karbantartók a HILTI és a MAG Hungary, az asztalosok a Herczeg és Társa, a női szabók a RÖSCH vállalatnál, a villanyszerelők elsősorban kisvállalkozásoknál folytatják a szakmai gyakorlati képzést.

A Kandó szoros kapcsolatot tart duális szakképző partnereivel a teljes oktatási folyamat alatt. Ennek eredményeként a legkorszerűbb szakmai tartalmak jelennek meg az oktatási gyakorlatban.

A 2018/2019-es tanév

Oktatott szakmáink közül a 2018/2019-es tanévtől hiányszakma az asztalos, a faipari technikus, a gépgyártás-technológiai technikus, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a női szabó, a szerszámkészítő és a villanyszerelő.

A hiányszakmák választása mellett szól a szakképzési ösztöndíj, amely 10.000 – 35.000 Ft/hó támogatást biztosít, tanulmányi eredménytől függően, a tanulóknak. Ezenkívül a tanulók tanulószerződésük alapján is kaphatnak juttatást, amely a kandós szakmák esetében kb. 20.000 Ft/hó összegtől indul. A felső határa ennek duplája is lehet, vállalattól és szakmától függően.

Országos sikerek

Munkánk sikerét elért eredményeinken és volt tanulóink visszajelzései alapján is le tudjuk mérni. Az előző évekhez hasonlóan 2017-ben is nyertesei voltak a szakmai versenyeknek a kandós diákok, 6 dobogós és több mint 20 értékes helyezéssel gazdagították az iskola sikertörténetét. Különösen a szerszámkészítőink, informatikusaink, mechatronikai technikusaink, művészetis tanulóink remekeltek a szakmai versenyeken.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2017-ben a mechatronikai technikusok versenyén Kövér Dániel és Meggyesi János álltak a dobogó két legmagasabb fokán.

Kövér Dániel jelenleg a Szent István Egyetemen tanul, mechatronikai mérnöknek készül. „Az iskolai technikus képzés megerősített abban az elképzelésben, hogy érdemes mechatronikát tanulni: sokrétű, érdekes szakma, jó jövőképpel. Rengeteget jelentettek a versenyek, hiszen elméleti és gyakorlati tudásunk egyaránt bővült. A megszerzett tudás nem korlátozódik a verseny időszakára, hanem előnyt jelent az egyetemi tanulmányoknál is.”

Meggyesi János a BME villamosmérnök hallgatója. „Az általános iskola elvégzésekor nem igazán tudtam, hova tovább. A mechatronikát azért választottam, mert gépészeti és elektronikai ismereteket egyaránt tartalmaz, a Kandóról pedig sok jót hallottam. A négy év és a technikus képzés a szakma sokoldalúságát mutatta meg, segített pontosítani, hogy melyik az a terület, ami igazán érdekel. Az elektronika mellett döntöttem, így kerültem a villamosmérnök szakra.”

Innováció

A Kandóban folyamatosan jelen van az innováció. Mechatronika, elektronika és informatika szakos tanulóink aktív közreműködésével épül az energiatakarékossági versenyen induló elektromos autó, házilagos kivitelezésű karosszériával, saját tervezésű vezérlőegységgel és hajtásrendszerrel. A Shell Eco-marathon nemzetközi versenyen, a Kandó Electric csapat, felsőoktatásból érkező csapatokkal versenyezve, évek óta tartja magát az európai középmezőnyben.

Az autóépítő team munkájában részt vesz Tóth István, 11. évfolyamos informatika szakos tanuló, aki országos Webprogramozó versenyen 2. és 4. helyezést ért el. „A Kandót azért választottam, mert ismerőseim azt mondták, hogy jó színvonalon folyik az informatika oktatása. Tanáraink minden segítséget megadnak, széleskörű programozói alapismereteket sajátítunk el, irányítják a kísérletezést.”

A Kecskeméti Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a GINOP 6.2.3-17 kiírásra, amelynek köszönhetően a Kandóban valósul meg egy Digitális Közösségi Alkotóműhely. A műhelyben a legkorszerűbb 3D technológia megismerésére és gyakorlására lesz lehetőség. A telepített eszközök közös tulajdonsága, hogy mindegyike számítógép-vezérlésű. A Digitális Közösségi Alkotóműhely lesz az a hely, ahol a tanulók megvalósíthatják álmaikat.

Színes diákélet

Az oktatás mellett nagy szerepe van a diákéletnek is. Változatos iskolai és iskolán kívüli események színesítik a diákság mindennapjait. Részt veszünk olyan városi programokon, mint a Fringe Fesztivál, a Tanévzáró fesztivál, és rendszeresen látogatunk színházi-, és operaelőadásokat, valamint múzeumokat. Iskolán belül a Diákönkormányzat sport-, zenei-, és önfejlesztő programokkal várja a kikapcsolódni vágyó érdeklődőket.

Oláh Enikő 11. osztályos tanuló a Kandó Diákönkormányzatának vezetője. „A diákönkormányzat önálló klubhelyiséggel rendelkezik ahol közös filmnézés, gitárdélután színesíti a klubéletet. A diákönkormányzat szervezi a 9. évfolyamosok Fecskeavatóját, az Öregdiákok találkozóját, a Farsangi bált, a Diáknapot és az egyedülálló Kandós-estet. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy az iskola ne csak a tanulás, hanem a szórakozás területe is legyen, egyfajta második otthon, ahol a diák jól érzi magát, és a szülő is biztonságban tudja.”

Az ERASMUS+ program keretében a diákok három országban jártak

Nemzetközi programok

Diákjaink az iskolában töltött évek alatt az ország határain túl is kipróbálhatják magukat. Az ERASMUS + program keretében hat európai iskola diákjaival valósítottunk meg egy jelentős kulturális projektet. A közösen végzett munka során tanulóink eljutottak Portugáliába, Franciaországba és Németországba. Ezeken a találkozókon az is kiderült mindenki számára, hogy a mai gyerekeknek, bárhol is éljenek Európában, hasonló dolgok okoznak nehézséget, ugyanazok a dolgok tetszenek, ugyanazt a trendi zenét hallgatják és mindig örülnek egy nyertes játszmának.

KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jó választás, mert piac- és versenyképes szakmák oktatása folyik. Az ide járó diákok az elvégzett iskolai munka után biztonsággal lépnek be a munka világába, vagy sikeresen tanulnak tovább.
A hozzánk jelentkezőknek csak azt kell eldönteniük, hogy a kezdetben inkább szakelméletet adó szakgimnáziumot, vagy a szakmai gyakorlatot magasabb óraszámban nyújtó szakközépiskolát választják. Bárhogy is döntenek, a Kandó jó választás!

 

Hozzászólások

Szponzorált tartalom
Pannonhalma, ahol Szent István is sokszor megfordult
kosárlabda / galériával
Borbély Károly
Munkában a KTE-Duna Aszfalt
a legenda él tovább / 29 perce
Elhunyt a világ egyik legnagyobb kerékpárosa
Elhunyt a kerékpársport legnagyobbjai közé tartozó olasz Felice Gimondi, egyike annak a hét klasszisnak, aki képes volt megnyerni mind a három nagy körversenyt, a Giro d'Italiát, a Tour de France-t és a Vuelta a Espanát egyaránt.
Gyász
Fájó szívvel tudatjuk, hogy CSAUTH GYÖRGYNÉ Magyaródi Adrienne kecskeméti lakos, 2019. július 31-én elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2019. augusztus 22-én, 9.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Megállunk némán a sírod felett, s fájón őrizzük emlékedet." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS IMRÉNÉ Szabó Julianna kecskeméti lakos, életének 92. évében elhunyt. Temetése 2019. augusztus 22-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÍRÓ SÁNDORNÉ Csikó Franciska Mária kecskeméti lakos, 2019. augusztus 13-án életének 58. évében elhunyt. Temetése 2019. augusztus 22-én, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TŐZSÉR SÁNDOR kerekegyházi lakos, 73 éves korában elhunyt. Temetése 2019. augusztus 22-én, 10.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájdalommal értesítjük mindazokat, akik ismerték és szerették, hogy SZKLENÁR EMILNÉ Ilona kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2019. augusztus 23-án, 16.00 órakor lesz a kecskeméti Barátok Templomában. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"A csend ölel át és a szeretet, drága Édesanyánk Isten veled." Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy drága Édesanyánk, Nagymamánk, Dédnagymamám, Testvérünk, Rokonunk PÁSZTOR ISTVÁNNÉ Nagy Mária 92 éves korában csendesen elhunyt. Utolsó útjára 2019. augusztus 21-én, 9.45 órakor kísérjük a hetényegyházi temetőben. Emléke szívünkben örökké él! A gyászoló család.
"Tiéd a csend, a nyugalom, miénk a könny, a fájdalom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy id. HAJNÁK KÁROLY izsáki lakos, 75 éves korában elhunyt. Temetése 2019. augusztus 16-án, 15.00 órakor lesz az izsáki vasúti temetőben. A gyászoló család.
Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik szerették és ismerték, hogy HAJNAL JÓZSEFNÉ Basa Rozalia türelemmel viselt betegsége után életének 78.évében hazatért megváltó Urához. Végső búcsút Tőle 2019. augusztus 16-án, 10.45 órakor veszünk a Kecskeméti Köztemetőben.
"A halál éjszakája Őt nem adja vissza már, a sírnak jéghazája át nem léphető határ." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HERCZEG PÁL nyárlőrinci lakos, 66 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2019. augusztus 16-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy ZÁBORSZKI DÉNES 2019. július 18-án 84 éves korában elhunyt. Búcsúztatása gyászmisével 2019. augusztus 19-én, 10.00 órától lesz a Barátok Templomában (Kossuth tér). A szertartás jellegéből adódóan kérjük, hogy csokor és koszorú helyett egy szál virággal érkezzenek. Minden értesítés helyett. A gyászoló unokák.
"A rossz évek a legjobb tanító évek azoknak, akik tudnak gondolkodni és a tanulságokat hasznukra tudják fordítani!" (Tessedik Sámuel) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. TÓTH LÁSZLÓ 2019. augusztus 7-én, életének 90. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk temetése a Tiszasasi köztemetőben 2019. augusztus 15-én, 10.30 órakor lesz. Gyászmise: 2019. augusztus 18-án, 8.00 órakor a Csenrkeszőlői Szent Benedek templomban és Istentisztelet: 2019. augusztus 18-án, 11.00 órakor a Tiszasasi Református templomban. A gyászoló család. Távíratcím: 5465 Cserkeszőlő, József A. u. 18.
"Ki mindig fáradott, most pihenni tér, földi jóságáért várja az égi bér." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, apósunk CSABAI ISTVÁN a ZKI nyugalmazott munkatársa Életének 86. évében 2019. augusztus 7-én örökre eltávozott közülünk. Felejthetetlen szerettünktől 2019. augusztus 16-án, pénteken 11. 45 órakor búcsúzunk a kecskeméti Köztemetőben. A gyászmisére, a temetést követően a műkertvárosi kápolnában kerül sor. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Szerető családja. Cím: 6000 Kecskemét, Márkus Géza u. 6. E-mail: csabai.csalad@gmail.com
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DR. NAGY ISTVÁN nyugalmazott hetényi/izsáki/kecskeméti körzeti szakorvos életének 84. évében elhunyt. Utolsó útjára 2019. augusztus 14-én, 11.45 órakor kísérjük a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. Szeretettel őrizzük emlékét! A gyászoló család.
"Mert a kiszabott esztendők leteltek, Én útra kelek, de vissza már nem térek." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy id. UJVÁRI SÁNDOR kecskeméti lakos, 2019. augusztus 2-án, 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. augusztus 16-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ZIRCHER GÁBOR kecskeméti lakos, 93. életévében elhunyt. Temetése 2019. augusztus 16-án, 10.00 órakor lesz az ágasegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Küzdöttél, de már nem lehet A csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, akit elfelednek, Örökké él, kit nagyon szeretnek. " (Tóth Árpád) Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy BERA MIKLÓS ISTVÁN nyug. honvéd százados életének 69. évében, 2019. július 27-én váratlanul elhunyt. Szeretett halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. augusztus 15-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető szóróparcellájánál, katonai tiszteletadás mellett. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy BÁNYI TIVADARNÉ Diós Ildikó kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Búcsúztatása kívánsága szerint szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család.
"Elmentem töletek, nem tudtam búcsúzni, Nem volt idöm arra, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, Ha latni akartok nézzetek az égre." Mély fajdalommal tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették,hogy KERESZTES FERENC életének 52. évében csendesen megpihent. Szeretett halottunk hamvainak búcsúztatasa 2019. augusztus 14-én, szerdan 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal rójják le. Emléke szívünkben örökké él! A gyaszoló csalad.
MOLNÁR LÁSZLÓ halálának 11. évfordulója emlékére. Szerető családja.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy VALKAI MARCSIKA 2019. augusztus 1-jén elhunyt. Drága halottunkat 2019. augusztus 13-án, 15.00 órakor helyezzük végső nyugalomra a kunadacsi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet a temetésen megjelenteknek. A gyászoló család.
mindent a szemnek / 1 órája
Minden eddiginél látványosabb lehet az idei tűzijáték
jótékony paradicsomszósz / 1 órája
Húzós árat fizettek Ed Sheeran különleges tetkójáért
kérdéses / 1 órája
Izomsérülést szenvedett a Barcelona csatára
ünnepi nyitvatartás / 1 órája
Erre figyeljünk, ha vásárolni akarunk a hosszú hétvégén
gázolásos merényletek / 2 órája
Könnyek közt emlékeztek a spanyol terror második évfordulóján
strand fesztivál / 2 órája
Negyedszer adják át a Petőfi Zenei Díjat