A Kandó Téged is vár!

Az általános iskolákban az utolsó évesek számára a január mindig a továbbtanulás, a pályaválasztás izgalmával telik. A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája mindig kiemelt figyelemmel fordul a korosztály felé, és változatos képzési struktúrával, élményeket adó programokkal várja az általános iskola végzős diákjait.

Iskolánk 2018. augusztus 1-jén lesz 50 éves. Az elmúlt évtizedekben, céltudatos munkánk eredményeként, a KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája városunk és térsége meghatározó szakmai képzést nyújtó iskolájává vált. Több évtized alatt a szervezeti keretek sokszor megváltoztak, az iskola elkötelezettsége a szakmai képzés iránt mégis változatlan maradt. Az itt végzett fiatal szakemberek keresettek a kis- és nagyvállalatok körében. Széleskörű gyakorlati tapasztalatokkal támogatott ismereteikkel pedig bekapcsolódnak a szakirányú felsőfokú képzésekbe is. Jelenleg 128 alkalmazottal azon dolgozunk, hogy sikeresem felkészítsük a több mint 1100 tanulót – hét ágazatban és 19 szakképesítésben – az érettségi és a szakmai vizsgákra.

Merre tovább?

A továbbtanulás előtt álló általános iskolások számára mindig nehéz a döntés, hogy a középiskolák számos kínálata közül melyiket válasszák.

A Kandóba elsősorban azokat a tanulókat várjuk, akik a műszaki életben érzik jól magukat. Minden képzési formánk kimenetele lehet érettségi vizsga: a szakközépiskolában 3 év szakképzés, majd 2 év érettségire felkészítő képzés, a szakgimnáziumban 4 év érettségire felkészítés és szakmai képzés történik. Az itt érettségizett tanuló az addig tanult szakmai ismereteit 1 év alatt technikusi szintre emelheti.

Manapság még sokan úgy gondolkodnak, hogy először érettségit kell szerezni és majd utána alakul az ember sorsa. Ma már létezik egy másik, jól működő út is, egy jó szakma a karrier kezdetét jelentheti. Egy biztos vállalati háttérrel, munka mellett is el lehet jutni a felsőfokú végzettség megszerzéséig. Jó példa erre Dolgos Bálint, volt tanulónk pályája, aki szerszámkészítő szakmában országos 1. helyezést szerzett.

„Nagyszüleim meggyőztek arról, hogy egy szakmai végzettséggel sokkal többre megyek, mint egy sima érettségi bizonyítvánnyal. A szakközépiskolában alapos elméleti és korszerű gyakorlati képzést kaptunk. Végzés után azonnal munkát kaptam a Mercedesnél és 2 év alatt érettségit szereztem. Jelenleg a Neumann János Egyetemre járok, ahol a szakmai gyakorlati feladatok egyáltalán nem jelentenek újdonságot.”

A Kandós diákok együtt örülnek a sikernek, és ha kell, egy emberként fognak össze diáktársaikért

Versenyképes szakképzési kínálat

A versenyképes szakképzés alapfeltétele, hogy olyan szakmákat oktassunk, amelyekre a munkaerő-piacnak szüksége van.
A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mindig aktualizáljuk, a gazdálkodó szervezetek igényeivel összehangoljuk szakmai kínálatunkat. A térségben mi indítottuk el a mechatronikai képzést szakközépiskolai és szakgimnáziumi keretek között is. Jelenleg ezek a képzések a legkeresettebbek közé tartoznak. A mechatronika mellett gépészeti, elektronikai, informatikai, faipari, ruhaipari, képző- és iparművészeti ágazataink iránt is élénk érdeklődés mutatkozik. A középiskolát választó nyolcadikos tanulók szinte minden szakmát megtalálnak a szakgimnázium és a duális szakközépiskola szintjén egyaránt:

  • mechatronikai technikus – mechatronikus karbantartó;
  • gépgyártás-technológiai technikus – szerszámkészítő, finommechanikai műszerész, gépi forgácsoló, hegesztő;
  • elektronikai technikus – villanyszerelő;
  • faipari technikus – asztalos;
  • ruhaipari technikus – női szabó

A szakmaválasztékot színesíti a kreativitást igénylő képző- és iparművészeti képzés (festő, grafikus, kerámiaműves, szobrász).
Minden távolabb élő felvett tanulónak a Kecskeméti Szakképzési Centrum kollégiumi elhelyezést biztosít. A duális képzésben oktatott szakközépiskolai szakmáink iránt a vállalati kereslet egyre növekszik, így évről-évre bővítjük a Kandó pályaválasztási marketing tevékenységét, amelybe bevonjuk a gazdálkodó szervezeteket is.

Új megközelítés a pályaválasztásban

A Kandóban úgy gondoljuk, hogy a pályaválasztás előtt álló tanulókat és szüleiket változatos formákban kell megismertetni a szakmai kínálatunkkal. A hagyományos formák mellett ebben a tanévben nagy hangsúlyt kapott az élménypedagógia alkalmazása. A diákok a gyakorlatban, valós körülmények között próbálhatták ki az alapvető szakmai fogásokat.

Pályaorientációs Napon adtunk lehetőséget közel 400 általános iskolai tanulónak arra, hogy egy tanítási napra kandós diákokká váljanak és saját tapasztalásuk alapján szerezzenek információt a Kandóban oktatott szakmákról.

Több kecskeméti és környékbeli általános iskolában tartottunk interaktív szakmabemutatókat a pályaválasztás előtt álló 7. és 8. osztályos tanulóknak. Az érdeklődők dolgozhattak fával, textillel, fémmel, készíthettek elektromos áramköröket, programozhattak robotot, rajzolhattak digitális rajztáblán, vagyis kipróbálhatták oktatott szakmáink egyszerűbb eszközeit, szerszámait.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, iskolánk tanműhelyében, több mint 200 általános iskolás tanuló vett részt tevékenységközpontú szakmabemutató foglalkozásokon. Azt tapasztaltuk, és ezt a visszajelzések is megerősítették, hogy a pályaválasztás újszerű megközelítését nagy érdeklődéssel fogadták a tanulók.

Több általános iskola visszavárja, illetve jelezte, hogy szívesen bekapcsolódna a programba. Pályaválasztási tevékenységünket nyári pályaorientációs táborral folytatjuk, ahová szeretettel várunk minden olyan általános iskolást, aki saját képességeinek felfedezésével, érdeklődési körének megfelelően, tudatosan szeretne szakmát választani. A táborban játékos feladatokon keresztül fejleszthetik önismeretüket, kipróbálhatják magukat szakmáinkban, hozzájárulva ezzel is a sikeres pályaválasztásukhoz.

Az érdeklődők figyeljék a honlapunkat, ahol a részletekről hamarosan tájékozódhatnak. (www.kkando.hu)

A diákok gyakran szerveznek közös programokat

Élen a duális szakképzésben

A szakközépiskolai képzésben minden szakmában biztosított a vállalati gyakorlati képzés lehetősége. A tanulók egy része már a 9. évfolyamon is köthet tanulószerződést. A mechatronikus karbantartók és a szerszámkészítők a Mercedesnél; a finommechanikai műszerészek a Phoenix Mecanonál; a hegesztők az IQ és a Bosal Kft.-nél; a szerszámkészítők a KNORR-nál sajátíthatják el a szakmai fogások alapjait.

A többi szakközépiskolai szakmában az iskola korszerűen felszerelt tanműhelyeiben történik az alapozó képzés, melynek teljesítése után a tanulókat a duális szakképző partnerekhez irányítjuk. A gépi forgácsolók és a mechatronikus karbantartók a HILTI és a MAG Hungary, az asztalosok a Herczeg és Társa, a női szabók a RÖSCH vállalatnál, a villanyszerelők elsősorban kisvállalkozásoknál folytatják a szakmai gyakorlati képzést.

A Kandó szoros kapcsolatot tart duális szakképző partnereivel a teljes oktatási folyamat alatt. Ennek eredményeként a legkorszerűbb szakmai tartalmak jelennek meg az oktatási gyakorlatban.

A 2018/2019-es tanév

Oktatott szakmáink közül a 2018/2019-es tanévtől hiányszakma az asztalos, a faipari technikus, a gépgyártás-technológiai technikus, a gépi forgácsoló, a hegesztő, a női szabó, a szerszámkészítő és a villanyszerelő.

A hiányszakmák választása mellett szól a szakképzési ösztöndíj, amely 10.000 – 35.000 Ft/hó támogatást biztosít, tanulmányi eredménytől függően, a tanulóknak. Ezenkívül a tanulók tanulószerződésük alapján is kaphatnak juttatást, amely a kandós szakmák esetében kb. 20.000 Ft/hó összegtől indul. A felső határa ennek duplája is lehet, vállalattól és szakmától függően.

Országos sikerek

Munkánk sikerét elért eredményeinken és volt tanulóink visszajelzései alapján is le tudjuk mérni. Az előző évekhez hasonlóan 2017-ben is nyertesei voltak a szakmai versenyeknek a kandós diákok, 6 dobogós és több mint 20 értékes helyezéssel gazdagították az iskola sikertörténetét. Különösen a szerszámkészítőink, informatikusaink, mechatronikai technikusaink, művészetis tanulóink remekeltek a szakmai versenyeken.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2017-ben a mechatronikai technikusok versenyén Kövér Dániel és Meggyesi János álltak a dobogó két legmagasabb fokán.

Kövér Dániel jelenleg a Szent István Egyetemen tanul, mechatronikai mérnöknek készül. „Az iskolai technikus képzés megerősített abban az elképzelésben, hogy érdemes mechatronikát tanulni: sokrétű, érdekes szakma, jó jövőképpel. Rengeteget jelentettek a versenyek, hiszen elméleti és gyakorlati tudásunk egyaránt bővült. A megszerzett tudás nem korlátozódik a verseny időszakára, hanem előnyt jelent az egyetemi tanulmányoknál is.”

Meggyesi János a BME villamosmérnök hallgatója. „Az általános iskola elvégzésekor nem igazán tudtam, hova tovább. A mechatronikát azért választottam, mert gépészeti és elektronikai ismereteket egyaránt tartalmaz, a Kandóról pedig sok jót hallottam. A négy év és a technikus képzés a szakma sokoldalúságát mutatta meg, segített pontosítani, hogy melyik az a terület, ami igazán érdekel. Az elektronika mellett döntöttem, így kerültem a villamosmérnök szakra.”

Innováció

A Kandóban folyamatosan jelen van az innováció. Mechatronika, elektronika és informatika szakos tanulóink aktív közreműködésével épül az energiatakarékossági versenyen induló elektromos autó, házilagos kivitelezésű karosszériával, saját tervezésű vezérlőegységgel és hajtásrendszerrel. A Shell Eco-marathon nemzetközi versenyen, a Kandó Electric csapat, felsőoktatásból érkező csapatokkal versenyezve, évek óta tartja magát az európai középmezőnyben.

Az autóépítő team munkájában részt vesz Tóth István, 11. évfolyamos informatika szakos tanuló, aki országos Webprogramozó versenyen 2. és 4. helyezést ért el. „A Kandót azért választottam, mert ismerőseim azt mondták, hogy jó színvonalon folyik az informatika oktatása. Tanáraink minden segítséget megadnak, széleskörű programozói alapismereteket sajátítunk el, irányítják a kísérletezést.”

A Kecskeméti Szakképzési Centrum sikeresen pályázott a GINOP 6.2.3-17 kiírásra, amelynek köszönhetően a Kandóban valósul meg egy Digitális Közösségi Alkotóműhely. A műhelyben a legkorszerűbb 3D technológia megismerésére és gyakorlására lesz lehetőség. A telepített eszközök közös tulajdonsága, hogy mindegyike számítógép-vezérlésű. A Digitális Közösségi Alkotóműhely lesz az a hely, ahol a tanulók megvalósíthatják álmaikat.

Színes diákélet

Az oktatás mellett nagy szerepe van a diákéletnek is. Változatos iskolai és iskolán kívüli események színesítik a diákság mindennapjait. Részt veszünk olyan városi programokon, mint a Fringe Fesztivál, a Tanévzáró fesztivál, és rendszeresen látogatunk színházi-, és operaelőadásokat, valamint múzeumokat. Iskolán belül a Diákönkormányzat sport-, zenei-, és önfejlesztő programokkal várja a kikapcsolódni vágyó érdeklődőket.

Oláh Enikő 11. osztályos tanuló a Kandó Diákönkormányzatának vezetője. „A diákönkormányzat önálló klubhelyiséggel rendelkezik ahol közös filmnézés, gitárdélután színesíti a klubéletet. A diákönkormányzat szervezi a 9. évfolyamosok Fecskeavatóját, az Öregdiákok találkozóját, a Farsangi bált, a Diáknapot és az egyedülálló Kandós-estet. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy az iskola ne csak a tanulás, hanem a szórakozás területe is legyen, egyfajta második otthon, ahol a diák jól érzi magát, és a szülő is biztonságban tudja.”

Az ERASMUS+ program keretében a diákok három országban jártak

Nemzetközi programok

Diákjaink az iskolában töltött évek alatt az ország határain túl is kipróbálhatják magukat. Az ERASMUS + program keretében hat európai iskola diákjaival valósítottunk meg egy jelentős kulturális projektet. A közösen végzett munka során tanulóink eljutottak Portugáliába, Franciaországba és Németországba. Ezeken a találkozókon az is kiderült mindenki számára, hogy a mai gyerekeknek, bárhol is éljenek Európában, hasonló dolgok okoznak nehézséget, ugyanazok a dolgok tetszenek, ugyanazt a trendi zenét hallgatják és mindig örülnek egy nyertes játszmának.

KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jó választás, mert piac- és versenyképes szakmák oktatása folyik. Az ide járó diákok az elvégzett iskolai munka után biztonsággal lépnek be a munka világába, vagy sikeresen tanulnak tovább.
A hozzánk jelentkezőknek csak azt kell eldönteniük, hogy a kezdetben inkább szakelméletet adó szakgimnáziumot, vagy a szakmai gyakorlatot magasabb óraszámban nyújtó szakközépiskolát választják. Bárhogy is döntenek, a Kandó jó választás!

 

Hozzászólások

kecskemét / galériával Tapodi Kálmán
Meghirdették a településfásítási programot a kisebb településeknek
Együtt a versben / 4 perce
Nyolcezer vers érkezett a pályázatra
A versek mellett hatezer levelet is küldtek.
Gyász
"Feledni Téged nem lehet, csak meg kell tanulni élni Nélküled." Már 1 éve alussza örök álmát LATOS PÁL. A gyászoló család.
"Amikor Isten látta, hogy az út túl hosszú, a domb túl meredek, a légzés túl nehéz lett, átölelt és mondta: gyere haza." Megrendült szívvel tudatjuk, hogy NÁNÁSI ELEMÉR a volt Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőrség nyugalmazott főelőadója, százados 2020. május 19-én, életének 85. évében elhunyt. Búcsúztatása a római katolikus egyház szertartása szerint 2020. június 5-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemető arany Ravatalozójában. Ezúton mondunk köszönetet a gyászunkban osztozóknak. A helyszíni részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Nem múlnak Ők el, akik szívünkben élnek. Hiába szállnak álmok, árnyak, évek. Ők itt maradnak bennünk csöndesen még..." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HERÓDEK SÁNDOR orgoványi lakos, 78 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2020. június 5-én, 14.00 órakor lesz az orgoványi római katolikus temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GYENES LÁSZLÓ kecskeméti lakos, 2020. május 25-én, 76 éves korában elhunyt. Temetése 2020. június 3-án, 15.00 órakor lesz a szentkirályi Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy AGÁRDI JÁNOS okleveles üzemmérnök a Technocar MC 2003 Kft. üzemvezetője életének 72. évében türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 4-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Dolgos két kezét álld meg Atyánk, S mi megköszönjük, hogy Ő lehetett az Édesanyánk." Fájdalomtól összetört szívvel tudatjuk mindenkivel, hogy SZINKÓ MIHÁLYNÉ Túri Erzsébet sokak Pötyi óvónénije életének 82. évében hirtelen elhunyt. Szerettünk búcsúztatása 2020. május 29-én, pénteken 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A jelenlévők egy szál virággal róhatják le kegyeletüket. Tisztelettel kérjük a személyes részvétnyilvánítás mellőzését. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik mélységes fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BORSOS PÁLNÉ Pál Eszter a valamikori BM. Gyermekotthon vezető óvónője kecskeméti lakos, életének 78. évében súlyos betegségben csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. június 2-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Kérjük, hogy kegyeletüket egy szál virággal róják le. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KUCZIK GYÖRGY MIHÁLY 73 éves korában, 2020. május 8-án, rövid, súlyos betegségben elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatására szűk családi körben került sor. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Szívetekben hagyom emlékem örökre, Ha látni akartok nézzetek az égre." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS LÁSZLÓ ágasegyházi lakos, 82 éves korában megpihent. Temetése 2020. május 29-én, 10.00 órakor lesz az ágasegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy BARTEK LEHEL a Zalaszám Informatika Kft. dolgozója a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium egykori diákja életének 60. évében örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. május 28-án, 13.30 órakor lesz a zalaegerszegi Göcseji úti temetőben. Szerető Felesége és Fia, Judit és András.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NÉMET MIHÁLYNÉ Szabó Irén kecskeméti lakos, 66 éves korában, rövid de súlyos betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 28-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Ne búsúljatok, Nekem már nem fáj semmi, ha eljön az este, csillagként tudok nektek üzenni. Tekintsetek fel az égre, ott fogok ragyogni, szívetek egy darabja voltam, amit nem lehet pótolni." Fájó szívvel emlékezünk BERÉNYI MIHÁLY halálának 1. évfordulójára. Felesége, lányai, unokái és dédunokái.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy fiúnk SZIGETVÁRI KÁROLY kecskeméti lakos, 47 éves korában elhunyt. Temetése 2020. május 28-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
SZÁLLJON A JÓ HÍR: JÉZUS KRISZTUS ÉL! ŐVELE JÁRNI, Ó MILY DRÁGA CÉL! HIRDETNI SZERTE: NEM GYŐZ A HALÁL, ŐBENNE ÜDVÖT MINDEN SZÍV TALÁL. MAKKAI FERENC FÉRJ, ÉDESAPA, NAGYPAPA ÉPÜLETGÉPÉSZMÉRNÖK, IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ CÉGTULAJDONOS DRÁGA CSALÁDOM, ROKONAIM, BARÁTAIM, ISMERŐSEIM! TUDATOM VELETEK, HOGY 72. ÉVEMBEN A CSILLAGÖSVÉNYEN ELINDULTAM AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBA. NE AGGÓDJATOK, AZ ANGYALOK VIGYÁZNAK RÁM. ELKÖSZÖNÖK TŐLETEK 2020.05.30 -ÁN SZOMBATON 14 ÓRAKOR A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS TEMETŐBEN A REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERTARTÁSA SZERINT. BÚCSÚZUNK: 47 ÉVI BOLDOG HÁZASSÁG UTÁN FELESÉGED: ÉVA; GYERMEKEID: ZSOLTI, ZSANETT, CSILLA PEDIG VÁR A MENNYORSZÁG KAPUJÁBAN A SZÜLEIDDEL EGYÜTT; UNOKÁID: NOÉMI, MARCELL, MÁRK, DALMA, VIKTÓRIA, LAURA; ANYÓSOD: ANYUKA A DÉDIMAMA; MENYED: EDINA; VEJEID: GYURI ÉS GYÖRGY; TESTVÉRED: MELINDA ÉS CSALÁDJA; SÓGORNŐD: ILDIKÓ ÉS CSALÁDJA. KÖSZÖNETET MONDUNK MINDAZOKNAK, AKIK AZ UTOLSÓ ÚTJÁN VELÜNK TARTANAK. SZÍVÜNK EGY DARABJA TÁVOZIK VELED, HIÁNYOZNI FOGSZ, TE ÁLDOTT, JÓ LÉLEK.”
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik kollégái, tanítványai, barátai és ismerősei voltak, hogy dr. MAGYAR JÓZSEF villamosmérnök, főiskolai docens 74 éves korában, hosszú betegség után 2020. május 15-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. május 29-én, 10.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben lesz. A gyászoló család.
Édesanyánk Kállai Pálné, született BERTA MÁRTA otthonában, szerettei körében pihent, 2020. március 22-én pedig elköltözött, már kedves férjével, Édesapánkkal együtt vigyázzák minden léptünket. Földi búcsúztatása szűk családi körben történt. A kecskeméti Köztemető TS/III/8 parcellájánál tudják szeretetüket kifejezni. Neki ajánlott mise a kecskeméti Nagytemplomban 2020. május 31-én, 18.00 órakor tartandó. Fia.
"Csak az idő múlik, feledni nem lehet. Szívünkben örök fájdalom és szeretet." LOVAS LÁSZLÓNÉ Kéri Gizella halálának 7. évfordulójára. Szerető férjed és családod.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra Te soha nem leszel halott, örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSÁBI JÁNOSNÉ Tóth Margit kecskeméti lakos, életének 78. évében elhunyt. Temetése 2020. május 25-én, 11.45 órakor lesz a hetényegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SIMON GYÖRGYNÉ Mészáros Ilona kunadacsi, volt balázspusztai lakos, 79 éves korában elhunyt. Temetése 2020. május 26-án, 14.00 órakor lesz a kerekegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Őszinte köszönetet mondunk Mindenkinek, aki mély gyászunkban és fájdalmunkban osztozott velünk és elkísérte férjemet MEZŐ MIHÁLYT Misit utolsó útjára. Szívünkben örökre Velünk marad, nagyon fog hiányozni. Megemlékező Istentisztelet 2020. május 24-én, 10.00 órakor lesz az Evangélikus Templomban. Gyászoló családja.
Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny / 50 perce
Országos első helyet szerzett a kalocsai csapat
Gábor János
tanulás és szórakozás / 1 órája
Tíz-húsz vándortábor szabadult fel
együtt izgulhatunk / 1 órája
Újra jön A Piramis Stohl Andrással (videó)
QLED 8K, Lifestyle TV / 1 órája
Hazánkba érkeztek a Samsung legújabb tévéi és hangrendszerei
megtalálhatják / 1 órája
Egy 16. századi ír klánfőnök maradványai után kutatnak Spanyolországban
aggodalom / 1 órája
Sokan tartanak a bankkártyás és az online fizetéstől