A nők is lehetnek kiváló vállalkozók

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara no­vember 20-án első alkalommal rendezte meg a Vállalkozó Nők Világnapját Kecskeméten. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalkozó nők gazdaságban betöltött szerepére, helyi közösséget építsenek és együttgondolkodással elősegítsék a női vállalkozások fejlődését.

Az eseményt Gál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a nők olyan készségekkel, velük született tulajdonságokkal rendelkeznek, melyekre bátran lehet vállalkozást építeni. – Aki önök közül vállalkozóvá szeretne válni, vagy vállalkozóvá vált, minden elismerést megérdemel, mert vállalkozónak lenni csodálatos, de nagyon nehéz dolog is – mondta az elnök. Hangsúlyozta, hogy a női vállalkozókkal és vezetőkkel pozitív tapasztalatai vannak, mert a szakmaiságon túl átsugároznak a női attitűdök. Emlékeztetett: egy szervezet akkor tud jól működni, ha a nemek képviselői egyenlő arányban kapnak szerepet a működésben.

A Vállalkozó Nők Világnapjának magyarországi nagykövete, Keveházi Kata kérdésünkre a rendezvény céljáról beszélt. Elmondta, hogy a rendezvény egy globális kampány része, melyben 144 országban hívják fel a vállalkozó nők gazdasági szerepére a társadalom figyelmét. Olyan helyi lehetőségekre fókuszálnak, melyek a női vállalkozások szerepét tudják növelni a társadalmakban. Magyarországon idén második alkalommal, Kecskeméten pedig először rendezték meg az eseményt. A szervezők törekvése, hogy a globális mozgalomhoz csatlakozva országos mozgalommá terebélyesedjenek a helyi rendezvények.

Az eseményt Utasi Melinda, a kamara gazdasági igazgatója szervezte, aki a szervezés mellett workshopot is tartott Vállalkozói szellem – engedjük ki a palackból! címmel. A műhelymunka során a vállalkozói készségekről beszélgettek a résztvevők, és a foglalkozáson az önismeret útján találhattak rá azokra a belső mozgatóerőkre, melyek a sikeres vállalkozásépítéshez szükségesek, majd az erősségeiket jobban megtanulhatták használni.

Utasi Melinda hangsúlyozta, hogy a vállalkozó nők általában kevésbé érzik saját erejüket, és meg kell tanulniuk úgy tekinteni erényeikre, mint erőre, s nem mint természetes adottságra. Például egy családanya, aki családja életét nap mint nap szervezi, a pénzügyekről gondoskodik, minden bizonnyal vállalkozását is képes sikeresen szervezni és gazdálkodását jól megtervezni. A nők adottsága a jobb együttműködési készség és egyensúlyra törekvés, mindezek mellett pedig nagyon kitartóan képesek a céljaikért dolgozni. A közhiedelemmel ellentétben a nők igen racionálisak a vállalkozás és a családi élet területén, ami szintén kiváló tulajdonság a sikeres vállalkozás felépítéséhez. Utasi Melinda kiemelte, hogy az elindulásnál nagyon fontos, hogy a nők képesnek találják magukat céljaik eléréséhez, emellett nagyon sokat kell tanulniuk a vállalkozásról, a jogszabályokról és a vállalkozói környezetről. Ebben tud segíteni a kamara, valamint a Család és KarrierPont segít a kommunikáció, az önismeret fejlesztését célzó képzésekkel is.

Első alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Vállalkozó Nők Világnapját

Az első esemény emlékére emlékfát ültettek a szervezők, a délután további részében előadások hangzottak el a vállalkozói lét kihívásairól Csatos Erikától, az esemény regionális védnökétől, a sztereotípiák szerepéről Kovács Anita HR szakértőtől és a nők vidék- és gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről Tóth Godó Valéria közgazdásztól. Az eseményen panelbeszélgetést is tartottak az utóbbi témában.

Hozzászólások

szponzorált tartalom
Több mint kétezer diák vett részt az MVM Okosbútor versenyén
kosárlabda Borbély Károly
A KTE a Kaposvári KK-t fogadja a bajnoki rajton
bajnokok ligája / 9 perce
A Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev lesz az FTC ellenfele
A 25 év után főtáblás Ferencváros a Juventus, az FC Barcelona és a Dinamo Kijev csapatával került azonos csoportba csütörtökön a labdarúgó Bajnokok Ligája nyoni sorsolásán.
Gyász
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik GULYÁS ISTVÁNNÉ Turcsány Ilona temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Búcsú nélkül mentem én el tőletek, nem búcsúzom, ma is élek köztetek. Szíveteket ne eméssze fájdalom, vigasz legyen, hogy örökké álmodom." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TÖREKI LÁSZLÓ nyugalmazott honvéd százados 67. életévében 2020. szeptember 10-én elhunyt. Búcsúztatója 2020. október 12-én, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A gyászoló család.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott. Számunkra te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz, mint a csillagok." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. SIMONYI SÁNDORNÉ Dr. Csontos Terézia a BKKM-i Főügyészség nyugalmazott ügyésze, főügyészségi tanácsos életének 87. évében, 2020. szeptember 22-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatására 2020. október 5-én, 10.45 órakor a kecskeméti Köztemetőben kerül sor. Emléke örökre szívünkben él! A gyászoló család.
"Cinkos aki hallgat, amikor szólni kell..." Szeretett fiam és testvérem GULYÁS JÁNOS 20 ÉVE, hogy tragikus körülmények között elhunyt. Pihenj egy jobb világban! Örök gyászban: Édesanyja, nővére és szerettei.
MIHÁLOVICS FERENC Nagyon hiányzol. Mindig szeretni fogunk. Édesanyád és testvéreid.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy KOVÁCS LÁSZLÓNÉ (volt Szabó Istvánné) Nagy Katalin 84 éves korában elhunyt. Végakarata szerint Nagybaracskán fiai mellé helyeztük örök nyugalomra.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FEYÉR JÁNOS életének 78. évében váratlanul elhunyt. A hamvasztás utáni végső búcsút 2020. október 2-án (pénteken), 15.00 órakor vehetünk a kecskeméti Evangélikus Templomban. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed." "Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk álltál, Te, aki nem kértéL, csak adtál, minket örökre itthagytál. Elfeledni Téged soha nem lehet, Te voltál a jóság és a szeretet. Elvitted a fényt a meleget, csak egy sugarat hagytál: az emlékedet." Szomorú szívvel tudatjuk, hogy BARNA ISTVÁN a Kulacs Vendéglő vezetője kecskeméti lakos, 85 éves korában, 2020. szeptember 25-én, otthonában csendesen örökre elaludt. Temetése 2020. október 1-jén, 13.00 órakor lesz kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. "Édesapánk, Isten veled, legyen áldott nyugvóhelyed." A gyászoló család.
Szeretettel gondolunk mindazokra, akik VIRÁG JÓZSEFNÉ Ficsor Irma temetésén megjelentek, fogadják köszönetünket, hogy együttérzésükkel mély fájdalmunkban osztoztak. A gyászoló család.
"Amikor fáradtan lelkem roskadozva vittem, csöndesen és váratlanul átölelt az Isten." Fájdalommal tudatjuk, hogy MAROZSI IMRE kecskeméti lakos, 59 éves korában csendesen elaludt. Búcsúztatására saját kérésére szűk családja körében megtörtént. Édesanyja, felesége, gyermekei, unokái.
"Elvitted a derűt, a fényt, a meleget, csak egy sugarat hagytál itt, az emlékedet. Bennünk él egy arc és végtelen szeretet, amit tőlünk soha, de soha senki el nem vehet. Hiányodat feldolgozni nem lehet, csak próbálkozunk élni nélküled." Fájó szívvel emlékezünk TÓTH LÁSZLÓNÉ Márkus Mária halálának első évfordulóján. Szerető családja.
"Mondd hogy ez csak egy álom, és itt vagy most is velem, hogy semmi ne fájjon. Tudom, hogy elmentél... és minden már csak emlék, ha tudnám hogy merre vagy a kezemet nyújtanám feléd." Szomorú szívvel emlékezem szeretett férjem GURÁLY MIKLÓS pedagógus halálának 8. évfordulóján. Feleséged, Ica.
"Van, akinek az a sorsa, hogy örökké a szívedben maradjon, még ha távozik is az életedből." (Becca Lee) Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH JÓZSEF gyémántdiplomás mezőgazdasági mérnök, a Bács-Kiskun Megyei Földhivatal volt vezetője kecskeméti lakos, életének 88. évében, rövid, súlyos betegség után 2020. szeptember 1-jén otthonában örökre elaludt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. október 2-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Mivel hamvai végső elhelyezése szülőfalujában történik, kérjük egy-egy szál virággal emlékezzenek rá. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család. Táviratcím: 6000 Kecskemét, Dobó krt. 9. 2/2.   
Szomorú szívvel tudatjuk, hogy LADÁNYI JULIANNA Júlia néni nyugalmazott óvónő 2020. szeptember 17-én, életének 82. évében elhunyt. A kecskeméti Köztemető ravatalozójában 2020. szeptember 29-én, 15.00 órakor búcsúzunk tőle.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik SZABÓ ANTAL búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"A múltba visszanézve valami fáj, valakit keresünk, aki nincs már." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy GULYÁS ISTVÁNNÉ Turcsány Ilona kecskeméti lakos, 84 éves korában súlyos betegség után elhunyt. Temetése 2020. szeptember 30-án, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Tudjuk pedig, hogy ha földi sátorunk összeomlik, van Istentől készített hajlékunk." (2 Kor. 5,1) Szomorú szívvel tudatjuk, hogy SZABÓ JÓZSEF életének 71. évében, súlyos betegségben, rövid szenvedés után elhunyt. Temetése 2020. október 1-jén, 14.00 órakor római katolikus szertartás szerint a kecskeméti Köztemetőben lesz. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, mély fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
"Halott virágok illatát nyögik a fák És megrázkódik a táj Valami véget ért, valami fáj..." Megtört szívvel és mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett férjem, apukánk, fiam, testvérünk KOVÁCS TAMÁS életének 45. évében 2020. szeptember 11-én tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2020. szeptember 28-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Szívünkben, lelkünkben örökre velünk marad. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"A földi út véget ért. Nincs több kín, szenvedés. A megnyugvás legyen örök, A végső úton ne legyen göröngy." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KARA ISTVÁNNÉ Bába-Kovács Julianna kecskeméti lakos, 97 éves korában elhunyt. Temetése 2020. szeptember 29-én, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmukban osztoznak. A gyászoló család.
"Megpihenni tértél, fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban." Fájó szívvel tudatjuk, hogy HORVÁTH IGNÁCZNÉ Erdei Mária az Alföld Áruház volt dolgozója kecskeméti lakos, 86 éves korában elhunyt. Temetése 2020. szeptember 28-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Alkalmazás és játék Androidra / 41 perce
Végre Magyarországra ért a Google Play Pass
mérföldkő / 59 perce
150 millió éves toll segíthet megérteni a madarak evolúcióját
képviselő-testületi ülés / 1 órája
Nem született döntés a lajosmizsei bölcsőde helyéről
Horváth Péter
A zene világnapja / 1 órája
Kezdődik az Orosz Zenei Fesztivál
rászorulók / 1 órája
Kárpátaljaiaknak gyűjt adományt az Ökumenikus Segélyszervezet
közbeszólt az időjárás / 1 órája
Kevesebb bor lesz idén, de kiváló lehet az évjárat