22°
24°
10°

A halláscsökkenés 10 jele és ami megoldás lehet a problémára

Mikor gondolhat arra, hogy gond van a hallásával?

  1. Hallja, amikor Önhöz beszélnek, de nehezen érti meg, hogy mit mondanak, beszélgetés közben gyakran vissza kell kérdeznie.
  2. A beszéd megértésében zavarja a háttérzaj.
  3. Gyakran érzi magát kirekesztve beszélgetés közben.
  4. Nehezen tudja beazonosítani, hogy milyen irányból hallja a hangokat.
  5. A családja, barátai, szomszédjai panaszkodnak, hogy túl hangosan hallgatja a TV-t, rádiót.
  6. Nem hallja rendesen az ajtócsengőt és a telefoncsörgést.
  7. A családja, barátai már céloztak rá, hogy gond lehet a hallásával.
  8. Korábban kifejezetten zajos helyen dolgozott, vagy rendszeresen ki volt téve hangos zajoknak.
  9. Elmúlt már 50 éves, de még nem vett részt hallásvizsgálaton.
  10. Van hallókészüléke, de valamiért mégsem használja.

Előzze meg a bajt!

Ha halláscsökkenést tapasztalunk, a legjobb, amit tehetünk, hogy azonnal szakemberhez fordulunk, ugyanis az időben kezelt problémákon sokkal könnyebben segíthet egy szakszerű hallókészülék, mintha sokáig húzzuk-halasztjuk a használatát. Felkereshetünk egy hallásközpontot, ahol audiológus és orvos segítségét is kérhetjük a panaszaink kivizsgálásában. A hallásspecialista szakember a szükséges vizsgálatok elvégzése után megfelelő megoldást találhat a hallásproblémájára.

Mire számíthat a hallásvizsgálaton?

A hallásvizsgálatra a reggeli órák a legalkalmasabbak, amikor még kipihentek vagyunk és a napi zajterhelésnek sem tettük ki füleinket. Ha már jártunk hallásvizsgálaton, vagy volt korábban probléma a fülünkkel, akkor a leleteinket is vigyük magunkkal. A rendszeresen szedett gyógyszerek is befolyásolhatják a hallásunkat, ezért érdemes azokról is tájékoztatni a szakembereket.

A kórelőzmény felvétele után következik a hallójárat ellenőrzése. Itt derül ki, hogy van e fülzsír, ami megakadályozza a hallásvizsgálatot, illetve sérült e a dobhártyánk. Ezek esetében fül-orr-gégész szakorvosi beavatkozásra van szükség, ami a hallásközpontokban el is végezhető.

Ezután kezdődik a vizsgálat legizgalmasabb része. Egy speciális, hangszigetelt helységben többféle módon tesztelik a hallásunkat. A hallásküszöb vizsgálat, a beszédaudiometriai vizsgálat, a kellemetlenségi küszöbvizsgálat és az akusztikai impedancia-vizsgálat során a kamrában kényelmesen ülve, fülhallgatóval a fejünkön kell ülnünk és a hallásvizsgálatot végző specialista utasításai szerint visszaigazolnunk a hallott hangokat. A hallásvizsgálatok nagy előnye, hogy azonnal kiértékelhetőek, az audiológus a számítógépen azonnal látja, ha probléma van és ennek megfelelően javasolhat készüléket.

Ha hallásproblémája van, az Amplifon Hallásközpontokban szakembereink megtalálják a legmegfelelőbb megoldást az Ön számára! A hallásvizsgálat ingyenes!

Jelentkezzen most: http://bit.ly/2IrbDOY

Hozzászólások

Legolvasottabb

1
Meghalt Zara, Kecskemét kedvenc szurikátája
2
Száz kilométer út újul meg idén a megyében
3
Egy kecskeméti apát és fiát fogta el a TEK (videó)
4
Totálkárosra tört az Alfa Romeo az 55-ösön
5
Családtagot vesztett el a kecskeméti állatkert Zarával
állatvédelem
Világsztárok szólították fel az indonéz elnököt
időjárás / 7 perce
Kedden már több csapadékra számíthatunk
A záporokkal a szél is megélénkül, de hidegebb nem lesz.
Gyász
Fájó szívvel emlékezünk DINNYÉS LÁSZLÓNÉ Tóth Erzsébet halálának 1. évfordulóján. Soha el nem múló szeretettel: Élettársa és családja.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy drága szerettünk MUSÁK MIHÁLYNÉ BACSÓ ILONA 80 éves korában elhunyt. Végső búcsút május 24-én, 11.00 órakor veszünk Tőle a kelebiai temetőben. Gyászoló szerettei.
"Csak az emléked maradt mi ajándék nekem, de örökre megtartom, igérem." Fájó szívvel emlékezünk LOVAS LÁSZLÓNÉ Kéri Gizella halálának 5. évfordulójára. Szerető férjed és családod.
"Olyan gyorsan mentél el tőlünk, még búcsúra sem volt időnk. Fájdalmat itt hagytad nekünk, míg élünk, emléked őrzi szívünk." Fájó szívvel tudatjuk, hogy CSONTOS JÁNOS 2018. május 1-jén, 53 éves korában elhunyt. Hamvait 2018. május 24-én, 13.00 órakor helyezzük örök nyugalomra a kecskeméti Köztemetőben. Drága emléke szívünkben örökre megmarad! A gyászoló család.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LOVÁSZ MIHÁLY SÁNDORNÉ Oláh Erzsébet kecskeméti lakos, 86 éves korában türelemmel viselt betegség után elhunyt. Temetése 2018. május 23-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk örökké fáj." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RÁCZ ENDRÉNÉ Szrnka Etelka kecskeméti lakos, 86 éves korában elhunyt. Akaratának megfelelően búcsúztatása szűk családi körben megtörtént. A gyászoló család.
Arcomra panaszt csalni nem tudott, sem kín, sem fájdalom, De a halál legyőzött, Nekem sem volt irgalom, Emlékeim ezért itt hagyom köztetek, Mindenkitől búcsúzom! Isten veletek! S. Nagy Andrea Mély fájdalommal tudatom, hogy szeretett lányom életének 40. évében az angyalok közé távozott. Utolsó útjára 2018. május 22-én, 11. 45 órakor kísérjük a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek aki a jelenlétével megtisztel, sírjára koszorút, virágot tesz. Szerető édesanyja.
"Elmentem, mert el kellett, de a szívetek mélyén örökké Veletek leszek." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. ROHÁCS MIHÁLYNÉ Karazsia Erzsébet szentkirályi lakos, életének 83. évében elhunyt. Búcsúztatása 2018. május 19-én, 10.00 órakor lesz a szentkirályi Köztemetőben. Ezúton megköszönjük a temetésen való részvételt. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek és osztálytársaknak, akik TÖRÖK ALEXANDRA temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. Szerető családja, Kiskunmajsa.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak a rokonoknak, barátoknak, szomszédoknak, ismerősöknek, akik FARKAS ISTVÁNNÉ Józsa Margit temetésén megjelentek, sírjára koszorút, virágot helyeztek, mély gyászunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen, drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy BAKOS JÓZSEF helvéciai lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 18-án, 10.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogy éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS FERENCNÉ Bánfi Ilona kecskeméti lakos, 87 éves korában hirtelen elhunyt. Búcsúztatása 2018. május 18-án, 9.00 órakor lesz a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániában. Minden külön értesítés helyett. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. A gyászoló család.
"Te, aki annyi szeretetet adtál, Te, aki mindig mellettünk voltál, örökre elmentél. Szereteted a szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Élettársam TASSY ELEK Lexi vitorlázógép oktató, gépésztechnikus 93. évében hosszú betegség után 2018. május 1-jén megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. május 18-án, 11.00 órakor lesz a kecskeméti Református Temetőben (Irinyi u.) A gyászoló család.
"A halál éjszakája Őt nem adja vissza már, a sírnak jéghazája át nem léphető határ." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DOMOKOS SÁNDORNÉ Patik Margit rendőrfalusi lakos, 88 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 18-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Légy csendességben: Isten hogyha hív, halkan szólít, mint pásztorhangú síp, kelj fel, és indulj engedelmesen, kutyuska - vígan, bárány - csendesen. Sík Sándor Fájó szívvel tudatjuk, hogy KÓSA GYÖRGY Kecskemét, nyárlőrinci lakos, 72 éves korában elhunyt. Temetése 2018. május 18-án, 11.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
"Nagyon fáj, hogy elmentél, de emléked szívünkben örökké él." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PARÁDI ISTVÁN volt Hadkiegészítő Parancsnokság, majd Delta Kft. dolgozója kecskeméti lakos, 67 éves korában, 2018. április 29-én hosszú betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. május 17-én, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Mnden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
"Elmentetek, pedig fontosak voltatok, értünk küzdöttetek, értünk dolgoztatok. Ti a jóságotokat mindig két kézzel szórtátok, önzetlenül adtatok rossznak, s jónak. De mindig egy célotok volt, a családért élni, ezt a halál tudta csak széttépni. Segítő szavaitok most hiányoznak csak igazán, kérünk az angyalok ölelő karjai közül továbbra is figyeljetek és vigyázzatok ránk." Fájó szívvel emlékezünk drága jó Édesanyámra, Nagymamánkra, Dédimamánkra, Anyósomra PRIKKEL FERENCNÉ Cseh Julianna halálának 5. évfordulójára drága jó Édesapámra, Nagypapánkra, Dédipapánkra, Apósomra PRIKKEL FERENC halálának 15. évfordulójára. Szerető lányotok Ida és családja.
"Bárhogy múlnak évek, a lélek nem feled, mert összeköt minket az örök szeretet." DEÁK LÁSZLÓ halálának 15. évfordulójára. Szerető Édesanyád, kisfiad Lacika, papa és szeretteid.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KALLÓ FERENC kecskeméti lakos, életének 65. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. május 18-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünk SZABÓ ISTVÁN BOLDIZSÁR temetésén megjelentek, sírjára virágot, koszorút helyeztek, mély fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
karizmák ünnepe / 43 perce
Az a cél, hogy egyre több templom legyen nyitva
gyilkos himalája / 59 perce
Újabb áldozatokat szedett a Mount Everest
vb-2018 / 1 órája
Ismerős arc nélkül utaznak a spanyolok
Kiskunhalas / 1 órája
Milliókat költenek a rosszul megépített halasi szökőkút javítására
belga válogatott / 1 órája
Nainggolan nem lesz ott a vb-n, lemondta a válogatottságot
Zalában / 1 órája
Harmincegy kiskutyát zsúfolt a csomagtartóba egy olasz csempész