Hirdetés

2023.06.08. 23:55

A tizedikesek versenyével folytatódott a Hungarikum Vetélkedő

PR-cikk

A tizedikes középiskolások versenyével folytatódott az Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében címmel megrendezett hungarikum vetélkedő a lakiteleki Népfőiskolán a napokban. A több száz jelentkező közül 16 tizedik osztályos csapat vett részt az elődöntőben. A versenyzők Ásotthalomról, Hajdúböszörményből, Kaposvárról, Kiskunfélegyházáról, Kisvárdáról, Mezőörsről, Pápáról, Pécsről, Rozsnyóról, Szolnokról, Tordáról és Zalaegerszegről érkeztek a Hungarikum Ligetbe. 

Szoros küzdelem után nyolc csapat jutott tovább a döntőbe, ahol a versenyzők saját környezetükből mutattak be egy-egy számukra fontos értéket. A második és harmadik feladat egy totó és egy választott hungarikum bemutatása volt. A legjobb eredményt a Zempléni Kalandorok (Sátoraljaújhely) érték el. Második helyezett lett a Zh_Ung csapat (Kisvárda), harmadik lett a Végvári vitézek csapat (Rozsnyó). A dobogós eredményt elért csapatok nyáron egy hungarikum kiránduláson vehetnek részt az Agrárminisztérium és a lakiteleki Népfőiskola szervezésében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában