Duális képzések a Mercedes-Benz Academyn - Kecskemét

2019.02.21. 23:57

A Kandóban és a Gáspárban jövő héten tartanak kiválasztási napokat a nyolcadikosoknak

A pályaválasztás előtt álló nyolcadikos diákok idén már hét különböző duális szakképzésből választhatnak, amelyek a Mercedes-Benz Academy Kecskemét falain belül zajlanak. A jelentkezéseket még a jövő hétig adhatják be.

A diákok piacképes tudást szereznek a duális képzés során

A duális képzés hazai bevezetésében a kecskeméti Mercedes gyár úttörő szerepet vállalt. A 2011 óta működő program sikerét az is mutatja, hogy a duális szakképzésre évről-évre túljelentkezés van. A vállalat a duális képzési programban szorosan együttműködik több szakiskolával, így Kecskeméten a Kandó Kálmán, valamint a Gáspár András szakközépiskolával.

A kiválasztási napok a Kandóban február 26-28-ig, míg a Gáspárban február 27-től március 1-jéig tartanak. Az iskolákban felállított Mercedes-Benz Academy Kecskemét standon minden felvilágosítást megkapnak a képzésekkel és azok javadalmazásával kapcsolatban az érdeklődő nyolcadikos diákok, és leadhatják jelentkezésüket.

A Gáspár-középiskolában járműkarosszéria előkészítő és felületbevonó, gépjármű-mechatronikus képzésen túl – a szeptemberben induló tanévtől – újdonságként karosszérialakatos képzés is választható.

A diákok piacképes tudást szereznek a duális képzés során

A Kandó középiskolában me­chatronikus karban­tartó, automatikai berendezés­karban­tartó, szerszámkészítő képzést kínálnak, mely a következő tanévtől kiegészül a szerszámkészítő képzésre ráépülő CNC képzéssel különböző programnyelveken.

A képzések közül kiemelhető az automatikai berendezés­karbantartó képzés, mely ma egyedülálló Magyarországon. A következő tanévre – minden eddiginél több – 64 diákot vesznek fel. Az egyéves ráépülő képzés során a tanulók elsajátítják a PLC programozást, amely a gyártóeszközök vezérlését látja el a legmodernebb technológiával. Megtanulják a kapcsolószelvények szerelését, amely erősáramú szekrények (1000 voltig) szerelésére ad jogosultságot. Ez azért is fontos, mivel az iparban a legtöbb gép 400 volton működik. A képzés során megismerik a hajtástechnika tudnivalóit is, mely elengedhetetlen, hiszen minden ipari gépet frekvenciaváltók hajtanak. Végül, de nem utolsósorban a képzés része a korszerű hibadiagnosztika és karbantartás.

A képzésekre fiúk és lányok jelentkezését egyaránt várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában