Plán Péter

2015.10.30. 21:11

Kedden műtik Krisztikét Barcelonában

Áprilisban írtunk legutóbb egy ballószögi édesanya beteg kislányáért folytatott küzdelméről. Kedden újabb műtétet végeznek Krisztikén.

Popovics Zsuzsanna

Tavasszal fontos műtétre utazott volna Barcelonába Gyuris Erzsébet kislánya. Akkor nem jött össze a szükséges pénz. Krisztike hétfőn lesz tízéves, és épp a születésnapján utazhat Barcelonába, a régen várt beavatkozásra. A kislányról nem sokkal születése után derült ki, hogy súlyos beteg. Pontos diagnózis nincs, betegségéről annyit tudni, hogy oxigénhiány miatt fellépő mozgási rendellenességgel és idegrendszeri funkciózavarral küzd. Végtagjai feszesek, fejét nem tartja, keze-lába folyamatosan mozog, akaratán kívül.
A Nazarov-féle műtét Erzsébet reményei szerint lazítaná Krisztike feszes izmait, ami javíthatna a mozgásán, nyelésén, testtartásán. Ha mindez sikerül, arra is nagyobb esély lesz, hogy egy hazai kórházban megműtsék a kislány beteg csípőit. A barcelonai műtét, az egyhetes kintlét, valamint úti- és tolmácsköltség teljes költsége mintegy 1,6 millió forintba kerül. Ebből az áprilisra kitűzött műtéti időpontra 80 ezer forint volt meg. Akkor meglehetősen kilátástalan volt a helyzet.

– Nem adtuk fel a reményt, napról-napra azon dolgoztam, hogy minél több emberhez eljuttassam Krisztike segélykérését – mondja Erzsébet. – Nagyon sokan segítettek, az interneten, plakátokon közzétett bankszámla-számra szinte folyamatosan érkeztek kisebb-nagyobb felajánlások. Pest megyében több baptista gyülekezetben gyűjtést hirdettek a javunkra. Kaptunk támogatást egy alapítványtól, a ballószögi önkormányzattól, a kecskeméti Gond Rádiótól, Krisztike egyik iskolai csoporttársának édesanyjától, más magánszemélyektől. Senkit nem szeretnék kihagyni, a felajánlott összeg nagyságától függetlenül mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget. Mindemellett bankhitelt is vettem fel.

Valószínű, hogy Krisztikének nem lesz elég egy Nazarov-féle beavatkozás. A november 3-i, első műtét után két hétig lábadozni fog, a fejlesztőiskolából is kimarad. A hazaérkezést követően költséges útókezelésekre is szüksége lesz. Az intenzív tornafoglalkozásokat Budapesten kaphatja meg a kislány.
Bővebb információk Krisztikéről: www.krisztikeweboldala.gportal.hu; számlaszáma: Szabó Krisztike Hajnalka, OTP 11773322 - 00631873

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!