Plán Péter

Ezen a napon születtek, maradandót alkottak. Zenészek mindhárman, csak kicsit különböző irányba haladtak. Ami összeköti őket, mindhárman ördögien ügyesek. Ők pedig: NiccolÒ Paganini, Ken "KK" Downing, Simon Le Bon.
Azt nem mondom, hogy a Mázli rossz film. De nem is igazán jó. Ha azt nézzük, hogy nevetni ültem be. Aztán a végén, a közönségtalálkozón csak sikerült a két – díszvendégségbe érkezett – szereplőnek mosolyt csalnia arcomra.
A Múmia-filmek azok, melyek nem okoznak csalódást a nézőknek. Aki az elsőt (A Múmia) nem szerette, a többit se nézi meg, aki meg szerette, az nem csalódott a Múmia visszatérben sem, és az új részt is szeretni fogja. Nem több ez, mint egy izgalmas kis kala
Ha a mesék idilli világát le lehet rombolni egy halszemevő, sárban fürdő, ámde annál imádnivalóbb zöld szörnnyel, akkor miért ne lehetne ugyanezt megtenni a szuperhősök kikezdhetetlen hírnevével egy alkoholizáló, csövesre hajazó, ámde korántsem imádnivaló
Adam Sander ismét visszatér a vászonra. Hogy ez jó hír, avagy rossz, döntse el ki-ki maga! Mondjuk, nem kellett túl sokat várni, az biztos. És nem is kell túl sokat várni. Az új filmtől. Olyan edemszendleres. Taplófilm.
A MOZAIK filmfesztivál második estéjén Tolnai Szabolcs vajdasági rendező Fövenyóra című szerb-magyar filmdrámáját vetítették, amelynek alapjául Danilo Kis önéletrajzi regény-trilógiájának (Korai Bánat, Kert, hamu) befejező darabja szolgált.