kecskemét

2018.02.15. 09:47

110 millió a kecskeméti támogatási program kerete

Idén a tavalyinál is többet, 110 millió forintot biztosít a kecskeméti önkormányzat a városi támogatási programra. A keret közel harmada, 38,5 millió forint jut sport-és szabadidős tevékenységekre.

A programot (VTP) még 2011-ben indította el a város, hogy segítse a sport, a kultúra, ifjúságpolitika, idősügy, közbiztonság, oktatás, fogyatékkal élők támogatására létrejött szervezeteket céljaik megvalósításában. Az elbírálásnál változatlanul elsőbbséget élveznek majd a civil szervezetek által ellátott feladatok (intézmények is pályázhatnak), és újdonságként azok a pályázatok is, melyeket a város fennállásának 650. évfordulója alkalmából rendezendő programokra nyújtanak be.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén szavazta meg – egyhangúlag – a VTP feltételeit. A program egyfordulós, a március 31-i határidőig beérkezett pályázatok támogatásáról a polgármester dönt, az illetékes bizottságok javaslatainak figyelembevételével. Öt százalékos tartalékkeretet képeznek, ennek felhasználásáról a második félévben egyedi kérelmek alapján születik döntés. Egyedi kérelmeket kizárólag olyan programok megvalósítására lehet benyújtani, amelyek március 31-ig nem voltak előre ismertek és tervezhetőek.

Egy pályázó csak egy pályázattal jelentkezhet projektenként. Az igényelhető támogatás összege minden programnál legalább 50 ezer forint. Az elnyerhető támogatás mértéke a teljes projekt költségének maximum 70 százaléka lehet. A pályázóknak legalább 30 százalék önerőt kötelező vállalni, ez teljesíthető saját hozzáadott munkaerő biztosításával, munkaórában és forintban meghatározva, valamint saját infrastruktúrával, szintén forintban kifejezve. Az elnyert támogatási összeget 2018. július 1. és 2019. június 30. közötti tevékenységek finanszírozására lehet felhasználni.

A sport továbbra is vezet, de több jut kultúrára és az idősekre is

A VTP-n belül oktatási programokra 9,5 millió, kulturális programokra 24 millió, szociális programokra 4 millió, egészségügyi programokra 3 millió, ifjúsági programokra 6 millió, sport-és szabadidős programokra 38,5 millió, idősügyi programokra 8 millió, környezetvédelmi programokra 5 millió, mezőgazdasági programokra 2 millió, műemlékvédelmi programokra 10 millió forint jut.

A beérkező pályázatok ismeretében lehetőséget kívánnak biztosítani arra, hogy a legszínvonalasabbakat tudják támogatni. Ezért ha valamelyik keretösszeget a pályázatok elbírálása után nem osztják fel teljesen, akkor a maradékot átcsoportosíthatják más program(ok)hoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában