Az Igazság órája

2024.02.17. 10:44

A Budapest Pride és a gyermekvédelem (videó)

Gulyás Márton, Osváth Zsolt, Pottyondy Edina a gyermekek védelme vagy a genderpropaganda közül eddig mindig az utóbbit választotta.

MW

Gulyás Márton (Partizán), a "társadalmi kiállás" házigazdája beszél az Odakint most szörnyek járnak - kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért címmel tartott tüntetésen Budapesten, a Hősök terén 2024. február 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Budapest Pride szervezett egy tüntetést a gyermekek védelmében; ezt így ízlelgessük egy darabig 

– jegyezte meg Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ (AK) operatív igazgatója a péntek esti fővárosi demonstráció kapcsán Az Igazság órájában, az AK és a Hír FM közös műsorában. 

Megjegyezte: tőle használhatják a szervezőkre a civil szót, ha ezalatt azt értik, hogy „forradalmi, felforgató, agresszív, erőszakos, kommunista csürhe”.

Tóth Erik, az AK kutatási igazgatója kifejtette: 

azok álltak ki a színpadra (Gulyás Mártontól, Osváth Zsolton át Pottyondy Edináig), akik az utóbbi 4-5 évben, amikor térfelet kellett választani és el kellett dönteni, hogy gyermekvédelem vagy genderpropaganda, minden esetben az utóbbi javára döntöttek.

Egy évvel ezelőtt, amikor az egyik óbudai gimnáziumban kitör a botrány, Bite Zsolt ügye, aki ország-világ előtt elmesélte, hogy kiskorúakat próbált meg abuzálni, akkor ezek az emberek hol voltak? 

– tette fel a kérdést.

Ha valaki megnézni a péntek esti tüntetés felvételeit, azt fogja hallani, hogy mindegyik szereplő ordibál, csúnyákat mond, elküldi a „sóhivatalba” úgy Novák Katalint, mint Varga Juditot. Egyetlen egy dologra nem gondoltak, amely az egész rendezvénynek a célja volt: hogy a gyermekeket megvédjék

– hangsúlyozta a kutatási igazgató. Novák Katalin és Varga Judit gyermekeire nem gondoltak. Ők miért ne nézhették volna ezeket a képeket, miért kellett ezt az egészet ennyire politikailag motivált módon megfogalmazni? – kérdezte a Tóth Erik.

– Nagyon sajnálom, hogy nekik távozniuk kellett a közéletből – mondta el Novák Katalin és Varga Judit kapcsán Törcsi Péter. – Megcáfolták, hogy csak kvótaalapon lehet a nőként karrier csinálni a politikában. Az is egy komoly teljesítmény, amit a lemondásukkal hoztak. Politikailag és morálisan is. Mert hoztak egy rossz döntést a közösségükre nézve, és beismerték, hogy az egyéni karrierjüknél a közösség jövője sokkal fontosabb – fejtette ki az AK operatív igazgatója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában