Alapkőletétel

2023.06.15. 18:39

Menczer Tamás: állami támogatásból megújul Biatorbágyon a német nemzetiségi általános iskola (videó)

Két és fél milliárd forint állami támogatásból megújul a biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön az iskolabővítés alapkőletételi ünnepségén.

Mw

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szlovákiában történt buszbalesetről a minisztériumban 2023. május 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Menczer Tamás, aki Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, kitért arra: 2022-ben Magyarország energiaszámlája 4000 milliárd forinttal volt több, mint amennyi az ukrajnai háború nélkül lett volna. 

"Ha béke lenne, akkor sok ezermilliárd forinttal többet költhetnénk fejlesztésekre, családokra és az országra; az sosem volt kétséges, hogy erre a beruházásra igen nagy szükség van, csak az volt a kérdéses, hogyan tudjuk ebben a gazdasági helyzetben megoldani" -

 fűzte hozzá az államtitkár. 

Menczer Tamás azt mondta, hogy jelenleg 442 diák jár a nemzetiségi iskolába, a bővítés után megközelítőleg 600 gyermek fogadására lesz képes az intézmény. Hozzátette, hogy a 8 tantermes iskola 16 tantermessé válik, továbbá épülnek még szaktantermek is. 

"Az a cél, az az elvárás, hogy 2024 szeptemberére a diákok birtokba vehessék az új iskolát" 

- közölte. 

Menczer Tamás kitért arra, hogy az elmúlt időszakban Biatorbágyra több mint 28 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett. 

Hozzátette, hogy 2022-ben 13 biatorbágyi civil szervezet kapott összesen 10 millió forint támogatást. 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a német nemzetiségi önkormányzatok szerte az országban 75 oktatási-nevelési intézményt tartanak fenn: 34 óvodát és 41 iskolát. 

"Ezek közül az egyik legnagyobb intézmény lesz a most épülő biatorbágyi, köszönhetően a fejlesztésnek és az összefogásnak" - jelezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában