Pályázat

2023.02.10. 22:50

Ismét lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjára (videó)

A Rákóczi Szövetség idén újra meghirdeti március 15-i diákutaztatási programját Kárpát-medencei középiskolások számára.

Illusztráció; idegenvezetéssel egybekötött rendhagyó történelemórán vesznek részt felvidéki és magyarországi diákok az Országház előtti Kossuth Lajos téren a Rákóczi Szövetség szervezésében a nemzeti összetartozás napján, 2022. június 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a program célja 1994 óta, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

 

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet. A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen, és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan.

 

Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje február 28-a, az utazásokat, kirándulásokat március 6-21. között kell megvalósítani.

A pályázati felhívás ITT érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában