Fejlesztés

2022.08.17. 20:35

Újabb önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez

Modern hadsereget építünk – írta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Újabb PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez – közölte a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program „a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére” az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. Ennek újabb állomásaként szerdán a második PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett meg; segítségével folytatódhat a páncélos és tüzérségi erő újjáépítése.

„Aki szeretné közelről is megcsodálni” a Magyar Honvédség megújult tüzérségi erejének legújabb szerzeményét, szombaton a Városligetben megteheti – írta a miniszter.

Az állalapítás ünnepi programjait ismertető honlap, a szentistvannap.hu oldal szerint szombaton a „Varázsliget” programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen is különböző programokkal várják a gyermekeket és a felnőtteket is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában