Lövöldözés az óvodában

2022.04.26. 17:04

Két gyereket és egy óvónőt agyonlőtt, majd magával is végzett egy merénylő Oroszországban (videó)

Lövöldözni kezdett egy férfi a közép-oroszországi Uljanovszk egyik óvodájában, agyonlőtt két gyereket és egy óvónőt, majd magával is végzett – közölte Dmitrij Kamal, az Uljanovszki terület hatóságainak szóvivője.

A rendvédelmi szervekre hivatkozó orosz hírügynökségek szerint 

a „lövöldözés oka valószínűleg családi konfliktus” volt.

Szergej Morozov parlamenti képviselő, a terület volt kormányzója azt közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel, hogy egy fiatal óvónő, valamint egy 2016-ban és egy 2018-ban született kisgyerek halt meg.

A biztonsági erőkkel fenntartott jó viszonyáról ismert Baza című orosz hírportál Telegram-csatornáján azt írta, hogy 

a férfi a csendespihenő idején hatolt be az óvodába, és vadászfegyver volt nála.

Oroszországban, ahol korábban ritkák voltak az iskolai lövöldözések, az utóbbi időben annyira megszaporodtak a hasonló incidensek, hogy Vlagyimir Putyin elnök is aggodalmát fejezte ki.

2021 szeptemberében egy 18 éves diák lövöldözött vadászfegyverrel a permi egyetemen, hatan meghaltak és mintegy harmincan megsebesültek. 2021 májusában egy 19 éves fiatalember lövöldözött egykori iskolájában, hat tanulót és két tanítót lőtt agyon.

A legtöbb áldozatot követelő lövöldözés 2018 októberében történt, amikor egy gimnazista 19 embert lőtt agyon, mielőtt magával is végzett a Krím félsziget keleti csücskén fekvő Kercs egyik gimnáziumában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában