Újabb részletek

2022.01.31. 17:08

Márki-Zay: Az ellenzék győzelme nemcsak az EU-nak lenne főnyeremény (videó)

Újabb részletek derültek ki Márki-Zay Péter és Timothy Garton Ash londoni beszélgetéséből.

– Az összes európai állampolgár számára fontos a magyar ellenzék győzelme, és az EU-n kívüli állampolgároknak is, így feltehetően a briteknek is 

– ezt válaszolta Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott, szerda délutáni londoni beszélgetésen arra a felvetésére, miszerint a magyar baloldal győzelme főnyeremény lenne az EU számára. Márki-Zay a beszélgetésben azt állította: Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba a korrupció, a jogállamiság helyzete és a médiaszabadság hiánya miatt.

A Timothy Garton Ashsel folytatott beszélgetésből a Magyar Nemzetnek most további részleteket sikerült megtudnia, a lap birtokába került videofelvétel alapján. Márki-Zay Londonban arról beszélt: szerinte a populista diktátorok globális kihívást jelentenek. – Ez teher, nemcsak Magyarországon, de az EU-ban, hogy ilyesmi az EU-n belül megtörténhet – mondta. Hozzátette: – Orbán fenyegetés. Nemcsak az EU számára, hanem a demokrácia számára az egész világon. Ez nem csak Orbánra igaz. Emlékezhetnek Trumpra. A populisták gyűlöletkampányokat indítottak, sőt ezeket kormánypolitikává tették meg, ami pedig mindenhol veszélyezteti a demokráciát – közölte.

Mint ismert, Márki-Zay a múlt héten eredetileg a Momentum által szervezett kampányrendezvényre utazott a brit fővárosba, először az eseményen megjelentek hozzátartozóin gúnyolódott, majd a Messiáshoz hasonlította magát. Később kiderült, a baloldal jelöltje Londonban Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel is találkozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában