Ország-világ

2021.05.20. 16:07

Soha nem látott szintre lépett a keresztények gyilkolása

A világnak fel kell ébrednie, és észre kell vennie, hogy milyen dzsihád zajlik Afrikában, szólított fel a Release International keresztény szervezet, miután Nigériában rohamosan megnőtt a keresztények elleni támadások és gyilkosságok száma.

Fotós: AFP

Fotós: AFP

Az idei év első négy hónapjában több mint 1470 keresztényt gyilkoltak meg Nigériában, derült ki a Release International kutatásából, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy a nigériai dzsihadisták el is raboltak több mint 2200 keresztényt. A meggyilkolt emberek száma már most meghaladja a 2019-ben a keresztényüldözés következtében meghalt emberek számát – írja a V4NA.

It’s heartbreaking to see the scale of what is happening to Christians in Nigeria. These are our brothers and sisters. Please pray! " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#persecutedchristians #pray https://t.co/RTY0lMrm2m

— ReleaseInternational (@ReleaseInt) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">May 18, 2021

Andrew Boyd a szervezet egy munkatársa arról beszélt, hogy az adatok „mélységes aggodalomra” adnak okot.

Ezek a számok nagyon riasztóak.

Ez a szám azt is mutatja, hogy több keresztényt ölnek meg az észak-afrikai országban, mint 2014 óta bármikor, és többen halnak meg így, mint bárhol a világban, mondta Boyd. Kiemelte, hogy

a világ nem hagyhatja figyelmen kívül azt a dzsihádot, vallási háborút, amely végigsöpör Afrikán.

A fulani fegyveresek, a Boko Haram és mások egyértelműen a keresztényeket, a keresztény identitást támadják, jelentette ki hozzátéve, hogy ezt nem szabad figyelmem kívül hagyni.

Nigéria jelenleg a legveszélyesebb hely a Földön a keresztények számára,

derül ki a jelentésből, ami megállapította, hogy az ország északi részén fekvő Kadunában történt a legtöbb haláleset, az elmúlt négy hónapban 430 gyilkosságból 300-at keresztények ellen követtek el.

Boyd szerint azonban nem csak Nigériában, hanem az egész régióban egyre nagyobb gondot jelent a keresztényüldözés.

– Egyre növekszik a dzsihadista mozgalom a régióban, olyan országokban, mint Mali vagy Burkina Faso. Akiket itt láthatsz iszlamista harcosok, mudzsahid szent harcosok, akik állig felfegyverkezve harcoltak Szíriában a líbiai konfliktus után megmaradt fegyverekkel. Ezek háborúban edzett harcosok, szélsőségesek, ISIS-tagok és mások, például a Boko Haram tagjai, akik már Dél-Afrikában is terjeszkednek. De vannak mozgalmak nyugatra és keletre is, melyek terjesztik a dzsihád eszméjét – részletezte a dzsihadista mozgalmak bemutatását Boyd.

Borítókép: Kivágott fotó egy videóból, ami a Boko Haram vezetőjét Abubakar Shekau-t mutatja Nigeriában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában