Ország-világ

2021.03.05. 17:32

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztését

A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

Világszerte, így Magyarországon is erőteljesen emelkedik a megbetegedések és halálozások száma a koronavírus-járvány harmadik hullámában a vírusvariánsok, egyebek között a brit mutáció megjelenése miatt. Az egyre növekvő számú koronavírusos betegek folyamatos ellátásának biztosítása, a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ma délután utasítást adott ki valamennyi aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetője részére az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztéséről.

A miniszter korábban, a járvány kedvező alakulásának köszönhetően, 2021. február 3-tól rendelte el az egynapos sebészeti ellátások újraindítását, amelyet – tekintettel a vírusvariánsok fokozott terjedési képességére – most azonnali hatállyal visszavont. A visszavonás mindaddig érvényben marad, amíg a járványhelyzet indokolja.

Minden időben hozott döntés és korlátozó intézkedés életeket ment. Az egészségügyi rendszerünk eddig is rugalmasan alkalmazkodott a hazai járványhelyzethez, a kórházban dolgozók lassan egy éve a frontvonalban helytállnak, és küzdenek a koronavírus-fertőzött betegekért. A miniszter ezen rendelete is a magyar emberek biztonságos ellátása és egészségének megóvása érdekében született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában