egyház-diplomácia

2019.11.20. 14:57

Megérkezett Thaiföldre Ferenc pápa

Az egyházfő hangsúlyozni fogja, hogy az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani, valamint felhívja a figyelmet az embercsempészet súlyos veszélyeire is.

Megérkezett szerdán Thaiföldre Ferenc pápa, aki vallási toleranciára és a menedékkérők befogadására is buzdít majd látogatása során – közölték vatikáni források.

Pietro Parolin szentszéki államtitkár az úttal kapcsolatban azt mondta: a pápa hangsúlyozni fogja, hogy az emberi méltóságot tiszteletben kell tartani, valamint felhívja a figyelmet az embercsempészet súlyos veszélyeire is. Hozzátette, a látogatással Ferenc pápa erősíteni kívánja az ország kicsiny katolikus közösségét is.

A pápát érkezésekor többek közt másodunokatestvére, Ana Rosa Sivori nővér fogadta, aki a hatvanas évek óta végez misszionáriusi munkát Thaiföldön, a háromnapos látogatás idején pedig tolmácsolni fog.

A katolikus egyházfő találkozik a buddhista közösség vezetőjével, thaiföldi politikusokkal, illetve több ázsiai katolikus püspökkel is.

A tervek szerint a bangkoki stadionban tartandó mise mellett a pápa felkeresi majd az ország katolikus mártírjainak a sírjait is.

Thaiföldön a katolicizmust a 16. században portugál Domonkos-rendi szerzetesek kezdték terjeszteni, ám a körülbelül 69 milliós ország lakosságának a katolikusok ma kevesebb mint 2 százalékát teszik ki.

A katolikus egyházfők közül először II. János Pál látogatott el a délkelet-ázsiai országba.

Thaiföldről a pápa Japánba indul tovább, ahol a tervek szerint a nukleáris leszerelésről beszél majd, és felkeresi Hirosimát és Nagaszakit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában