Illegális bevándorlás

2018.10.02. 15:47

Több mint harminc hajótörött menedékkérő vízbe fulladt a Földközi-tengeren

A hajó vasárnap óta sodródott hatvan emberrel a fedélzetén.

Legkevesebb harmincnégy menedékkérő vízbe fulladt a Földközi-tengeren, míg huszonhatan túlélték a hajójuk elsüllyedését – közölte kedden a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) a marokkói haditengerészetre és egy spanyol mentőszervezetre hivatkozva.

A hajó vasárnap óta sodródott hatvan emberrel a fedélzetén. Legkevesebb harmincnégyen vízbefúltak; úgy tűnik, huszonhat túlélő volt – mondta Joel Millman, az IOM szóvivője a Reuters hírügynökségnek. Hozzátette: értesülései a marokkói haditengerészettől és a Caminando Fronteras spanyol civilszervezettől származnak.

Egy névtelenséget kérő marokkói tisztségviselő közölte: tizenegy holttestet emeltek ki eddig a tengerből. Hozzátette: egy marokkói állampolgár sem volt köztük.

Hozzávetőleg 72 ezer menedékkérő érkezett eddig 2018-ban Európába a Földközi-tengeren keresztül. Az IOM szerint mintegy 1600 migráns vagy menedékkérő lelte halálát a veszélyes tengeri átkelés során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában